Jael prematuur 30 weken infuus prikken

Jael

Jael prematuur 30 weken infuus prikken

 

Moeder Chantally:
De zwangerschap van Jael was eigenlijk vanaf het begin een rustige zwangerschap zonder al teveel pijntjes. Dat veranderde op 29 december toen ik om de twee minuten pijn had en licht bloedverlies. Twee dagen heb ik in het LUMC gelegen met weeënremmers.
Met oud en nieuw zaten we klaar om vanuit het ziekenhuis naar het vuurwerk buiten te kijken toen ik net voor twaalven ineens buikpijn kreeg en precies om 00:00 uur te horen kreeg dat ik mocht gaan bevallen. Dit hadden wij echt niet verwacht aangezien ik helemaal niet door had dat de zogenaamde harde buiken en drukke baby eigenlijk weeën waren.
Op 1 januari,  geheel onverwachts is onze dochter Jael met 30 weken en 1 dag geboren. Jael heeft drie dagen op de IC afdeling gelegen in het LUMC, hierna lag ze in het Juliana Kinderziekenhuis. De eerste dagen waren zwaar. Omdat ze nog zo klein was is ze de eerste dagen veel geprikt voor een nieuw infuus. Haar aders waren te klein en scheurde regelmatig door. Om je kleine meid zo te zien liggen was voor ons pijnlijk. Nadat de artsen besloten om te stoppen met het infuus ging het steeds beter met Jael.
In het ziekenhuis hebben we contact gehad met andere ouders op de afdeling en een van de ouders vertelde haar ervaring met Earlybirds, waarna wij direct contact hebben opgenomen. We vonden het zo een mooi initiatief en wilden ook onze mooie momenten met Jael vast laten leggen.
Al snel belde Kristie ons om een afspraak te maken. Na zes weken, op 14 februari en één dag voor mijn verjaardag mocht ons meisje mee naar huis. Op dezelfde dag vond de reportage plaatst. Het was een regenachtige dag, maar deze dag straalde wij als trotse ouders. We konden ontspannen en zorgeloos voor de laatste keer in het ziekenhuis Jael verzorgen. Kristie maakte foto’s van de kleine intieme en bijzondere momenten. We zijn enorm blij met het resultaat en kijken met plezier terug naar de foto’s. 
6 antwoorden
 1. Chantal
  Chantal zegt:

  Hoi lieve familie!! Wat een mooie foto’s!! En wat is het heerlijk voor jullie om eindelijk thuis te genieten van jullie dappere en prachtige meisje Jael!! ❤️

  Beantwoorden
 2. Leonie
  Leonie zegt:

  Wat een prachtig meisje!! En wat een kanjer dat ze al na 6 weken met jullie mee naar huis mocht.
  Hopelijk kunnen jullie samen met elkaar deze moeilijke tijd snel een plekje geven

  Liefs
  Leonie

  Beantwoorden
 3. Tineke
  Tineke zegt:

  Wat een heerlijk meisje en een mooie naam. Als ze maar een beetje lijkt op haar naamgenoot, mijn dochtertje van twee, zal het een heerlijke spring in het veld worden 🙂

  Heel veel geluk samen!

  Beantwoorden
 4. Curtly & Amy
  Curtly & Amy zegt:

  Wauw !! Wat een prachtfoto’s. You are a Blessed ! Dit is een hele mooie sequel op de reis die jullie samen zijn gestart. Geniet elke seconde van jullie prinsesje, jullie zullen merken dat alles nu veel sneller lijkt te gaan. Voor je het weet zit ze jullie allerlei ingewikkelde vragen te stellen over het leven en zal ze aangeven dat het toch echt weer tijd wordt voor een broertje of zusje

  Beantwoorden
 5. Tjalda de Schepper
  Tjalda de Schepper zegt:

  Hoi,
  Wat leuk om jullie foto’s te zien en te lezen dat Jael op dezelfde dag naar huis mocht als Joline! Ik hoop dat alles goed gaat bij jullie. Hier wel! Maandag weer naar de nazorgpoli.

  Groet Tjalda de Schepper (moeder van Joline)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.