Jack prematuur geboren met 34 weken, MST, HELLP, couveuse, sonde, stuitligging, keizersnede

Jack

Jack prematuur geboren met 34 weken, MST, HELLP, couveuse, sonde, stuitligging, keizersnede

 
Van de fotograaf:

Op 29 juli mocht ik de reportage verzorgen van de prachtige Jack en zijn lieve ouders Richellé en Jeroen in het Medisch Spectrum Twente te Enschede. Richellé kreeg tijdens de zwangerschap het HELLP-syndroom en op 18 juli werd Jack geboren na een zwangerschap van 34 weken. Met 1818 gram moest hij starten in de couveuse en kreeg hij sondevoeding. Na zes dagen in de couveuse gelegen te hebben mocht hij er al uit en kon hij fijn in het bedje liggen. Hij drinkt nu steeds beter uit een flesje maar krijgt nog sondevoeding wanneer dit nodig is.

Ik kwam in het begin van de avond zodat Jeroen ook bij de reportage kon zijn. Wanneer ik uit de lift stap staat Richellé mij al op te wachten. Even later is Jeroen er ook en samen lopen we naar de kamer waar Jack ligt. Hij ligt op een kamer met meerdere kindjes en ligt heerlijk te slapen! Normaal drinkt Jack tijdens dit verzorgingsmoment niet, maar omdat hij toch wat vaker wakker moet zijn is het vandaag een keertje
omgedraaid.

Tijdens het verschonen gaan zijn oogjes af en toe open. Een paar keer werpt hij een prachtige lach naar me toe. Nadat hij verschoond is mag papa hem zijn flesje geven. Het is even afwachten of hij gaat drinken of niet. Hij slaapt al bijna weer totdat hij zijn oogjes weer opent en mij nauwlettend in de gaten houdt. Het duurt eventjes maar dan begint hij toch zelf te drinken! Wat doet hij het goed!

Het flesje is nu bijna leeg en hij ligt alweer lekker te slapen in de armen van papa. Ook mama houdt hem nog even vast en na nog wat extra lachjes zit de reportage er op.

Lieve Richellé en Jeroen. Wat een prachtig, mooi en sterk kereltje hebben jullie! Het was leuk jullie ontmoet te hebben en ik hoop dat jullie snel naar huis mogen. Ik wens jullie heel veel geluk, liefde en gezondheid toe.

Liefs en een knuffel voor Jack,
Jaleesa

Update: Jack liet een hele mooie groei zien na de reportage en had de fles snel onder controle. Twee dagen na de reportage kregen deze lieve ouders te horen dat hij de dag er op al naar huis mocht! Wat een fantastisch nieuws!

———————-

Van de ouders:

Met 34 weken hebben ze het HELLP-syndroom bij mij geconstateerd, na 4 dagen in het ziekenhuis en wegens een stuitligging is besloten om hem met een keizersnede te halen. Jack is geboren met 1818 gram (op 18-07 waarvan de keizersnede een duur had van 18 minuten). 18 werd ineens een bijzonder getal!

Na precies 14 dagen mochten we allebei het ziekenhuis verlaten en is hij met 2060 gram, zonder een sonde mee naar huis gegaan! Gelukkig heeft hij geen medische complicaties gehad en stond iedereen versteld van zijn snelle ontwikkeling! Nu zijn we al meer dan een week thuis en bewijst hij nog steeds dat hij een heel sterk, gezond mannetje is!

Trotse papa en mama!

1 antwoord
 1. Yvonne Mars-Kemna
  Yvonne Mars-Kemna zegt:

  Lieve ouders:

  Wat fijn om van dit mooie mannetje de trotse ouders te mogen zijn?
  Samen genieten, samen lief hebben, heel veel geluk samen met Jack.?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.