Naut prematuur geboren met 28 weken en 5 dagen, sonde, vroeggeboorte, Nairobi, vroege vogel

Naut

Naut prematuur geboren met 28 weken en 5 dagen, sonde, vroeggeboorte, Nairobi, vroege vogel

 
Dit is het bijzondere verhaal van Naut.

De ouders van Naut wonen in Kenia. De bedoeling was om 7 weken voor de uitgerekende datum naar Nederland te komen om daar te bevallen. Hoe anders is het gelopen. Lucinda had al een tijdje last van harde buiken en dit was aanleiding voor een controle in het ziekenhuis van Mombasa, 2 uur rijden van hun huis. Daar werd geconstateerd dat de bevalling al was ingezet en ze moesten met spoed naar het ziekenhuis van Nairobi. De volgende dag al was er een vlucht geregeld en konden ze naar Nairobi vliegen.

In het ziekenhuis van Nairobi kon men de bevalling nog een paar dagen tegenhouden maar met 28 weken en 5 dagen wilde Naut toch echt geboren worden. Papa Sjors sliep die eerste dagen op een matras op de grond bij Lucinda en Naut. Ook de moeder van Sjors is ingevlogen en is tot 3 weken na de bevalling gebleven. Na enkele dagen mocht Lucinda het ziekenhuis verlaten en hebben ze een hotel bij het ziekenhuis gezocht.

De eerste weken waren spannend, omdat Naut een infectie heeft gehad. Na 6 weken was Naut gelukkig stabiel en mochten ze met een ambulance vlucht naar Nederland vliegen. Hier kan hij de komende tijd fijn verder aansterken en groeien.

Sjors, Lucinda en Naut, ik vond het erg leuk om voor jullie deze fotoreportage te mogen verzorgen en wens jullie alle goeds voor de toekomst.
Warme groet, Ineke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.