Roxanne prematuur geboren met 35 weken, St. Jansdal, keizersnede, longrijping, sonde

Roxanne

Roxanne prematuur geboren met 35 weken, St. Jansdal, keizersnede, longrijping, sonde

 
Gewapend met mijn camera ga ik het Moeder & Kind Centrum in Harderwijk binnen. Vandaag mag ik Roxanne en haar moeder vastleggen. Roxanne is met 35 weken via een geplande keizersnede geboren.

De aanloop naar haar geboorte was niet helemaal zonder zorgen. Met 31 weken is mama Corinne opgenomen in het WKZ Utrecht omdat er bij eerdere zwangerschappen problemen waren met als gevolg dat Jurgen met 38 weken levenloos is geboren. Broertje Marvin is met 32 weken zwangerschap via een spoedkeizersnede ter wereld gekomen. Hij is trouwens indertijd ook als Earlybirdje op de foto gezet.

Halverwege mei werd het wel erg stil in de buik maar gelukkig bleek alles in orde. Wel is er toen besloten tot opname in Utrecht en om Roxanne zo lang mogelijk bij mama in de buik te laten groeien, is er besloten om met 31 weken zwangerschap medicijnen voor de longrijping toe te dienen. Na 1 week in Utrecht is mama met 32 weken naar huis gegaan en mocht ze zich 2 x per week in Harderwijk melden voor CTG, echo’s, etc.. Uiteindelijk is Roxanne dinsdag 23 juli jl. om 12.53 uur geboren en woog ze 2255 gram.

In de eerste instantie ging het redelijk goed en had ze een mooie Apgar score maar al snel kreeg ze het benauwd en had ze ondersteuning met de ademhaling nodig. Woensdag is Roxanne met de speciale baby ambulance naar Zwolle overgebracht waar bleek dat ze een klaplong had. Gelukkig is het met ‘cibap’ in orde gekomen en mocht Roxanne zondag weer terug naar Harderwijk.

Precies een week mocht ik haar met mama op de foto zetten. Papa Ferry was met oudste dochter Leonie van 8, broer Dylan (6) en broer Marvin (3) thuis gebleven. Roxanne, echt een prachtig meisje met mooie donkere haartjes, lag nog heerlijk te slapen. Voor mama nog een mooie verrassing want de sonde was er net uitgehaald en dat is toch wel leuker voor op de foto.

Al slapend heeft mama haar uiteindelijk uitgekleed en mocht ze haar voor de eerste keer in bad doen. En ook al was dit niet haar eerste kindje, het was toch wel weer even wennen. En dan ben je, zelfs als ervaren moeder, toch weer even onzeker of het allemaal wel goed gaat.

Nou ze had het niet verleerd en Roxanne vond het warme water heerlijk! De oogjes gingen open en ze lag zo mooi om zich heen te kijken. Prachtig ook om te zien hoe ze op de stem van mama reageerde!

Na een klein poosje was het zowel voor Roxanne als voor mama genoeg en mocht ze het bad weer uit. Tijdens het aankleden was ze nog lekker wakker maar al snel viel ze in slaap. Het is toch wel vermoeiend voor zo’n kleintje. Omdat ze normaal gesproken nog de fles mocht, ben ik nog even gebleven om dat moment nog even vast te leggen maar mevrouw besloot gewoon lekker de voeding door te schuiven en uiteindelijk heb ik afscheid genomen van dit dappere dametje en haar lieve mama!

Lieve, knappe Roxanne, groei maar goed en ik wens je alle geluk samen met je papa en mama, je broers en zus!

Lieve groetjes, Anneke

PS. Roxanne is inmiddels lekker thuis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.