Jace

Hé zon,
kom maar op.
Ik ben overal voor in.
Kijken wie het langst kan stralen.
En ik denk, en ik voel, Ik geloof, ik bedoel,

Ik beloof dat ik win!
– Guus Meeuwis – Hé Zon –

Aan deze tekst moest ik denken nadat ik Jace had ontmoet in het SMC in Hardenberg. Jace heeft zin in het leven en ook al is hij veel te vroeg met 31,5 weken geboren en nu nog maar 2,5 week oud, hij neemt alles in zich op wat er deze ochtend gebeurt. Hij heeft net zijn eerst nachtje in een wiegje doorgebracht en mag vanochtend voor het eerst in bad. Hij neemt het allemaal ontspannen maar met volle aandacht in zich op. Kijkt af en toe indringend naar zijn ouders, maar hun vertrouwen maakt dat hij weer kan ontspannen.
En tijdens het buidelen daarna, om even alles te laten bezinken, houdt hij mij en de camera scherp in de gaten. Gelukkig kan ik snel mooie beelden schieten en laat ik het gezin achter om in alle rust te ontspannen en te genieten van elkaar.

Want de afgelopen 3 weken waren een rollercoaster. Dat begon bij 31,1 weken zwangerschap, wanneer de vliezen ’s nachts breken. Als blijkt dat het meer dan een paar druppels is, melden ze zich in het ziekenhuis in Hardenberg. Omdat de zwangerschap nog voor de 32 weken is, wordt besloten om mama Cecile over te plaatsen naar Zwolle. De longrijping krijgt gelukkig de kans om goed in te werken, maar bij 31,5 weken voelt mama zich niet goed. Heeft buikpijn en belt haar zusje af, die haar die dag gezelschap zou houden. Ze krijgt een kruik en pijnstilling. Papa Marvin vindt het maar niets dat ze alleen is en zich niet goed voelt en besluit richting Zwolle te gaan.
En waar vaders vaak denken dat ze niet zoveel kunnen betekenen, is ook dit weer een voorbeeld dat ze onmisbaar zijn bij een bevalling. Hij trekt aan de bel om aan te geven dat Cecile echt pijn heeft en dan blijkt al snel dat de bevalling al volop is gestart (5 cm ontsluiting). En dan gaat het opeens heel snel. De verloskamer wordt nog net gehaald. Daar is de hartslag van de baby niet te vinden/te horen en dus is het snel handelen. Mama Cecile gaat tot het uiterste en dan wordt Jace snel geboren en gelukkig horen ze hem huilen!

Jace heeft een goede start. Trekt de eerste nacht op de NICU zijn ademhalingsondersteuning eruit en laat zien dat hij zonder kan. Het gaat zo goed dat hij na 6 dagen de NICU in Zwolle kan inwisselen voor een familiekamer in het SMC in Hardenberg. Daar gaat Jace met mooie stappen vooruit. De komende tijd leren drinken en sterker worden.

Neem de tijd Jace, blijf zo lekker ontspannen en helder de wereld inkijken en daarna lekker met papa en mama mee naar huis.

Cécile, Marvin en Jace: heel veel geluk samen toegewenst!

“Hé zon, kom maar op. Ik ben overal voor in”.

Regina Kappert
Fotograaf

4 antwoorden
  1. Yvonne
    Yvonne zegt:

    Wauw wat een kanjer zeg. En nu al zo’n wijs manneke 👶😍. Super mooie waardevolle foto’s zijn het geworden van jullie vechter.

    Heel veel geluk met elkaar !

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.