Elay

Van de fotograaf
Wanneer haar zus aandringt dat ze de verloskundige belt, verwacht Ezgi dat het niet veel bijzonders zal zijn. Ze heeft wat vage klachten, maar het zal toch niks zijn? De verloskundige stuurt haar echter door naar het ziekenhuis in Boxmeer en daar constateren ze dat Ezgi al ontsluiting heeft. Ze wordt met de ambulance vervoert naar Nijmegen en daar volgt verdere behandeling. Ezgi krijgt weeënremmers, maar wanneer blijkt dat Elay het niet zo leuk meer vindt, wordt besloten om de bevalling in te leiden. Hij wordt geboren met 29 weken. De zus van Ezgi is erbij en gaat met hem mee voor de controles.
Gelukkig heeft hij een goede start. De dag dat we een afspraak maken voor een earlybird reportage zijn ze net een dag in Boxmeer.
De verhuizing van het ene ziekenhuis naar het andere heeft hij goed doorstaan en je merkt aan hem dat hij het fijn vindt. Ook voor Ezgi is het fijn, want het is dichterbij en hier kan ze bij hem slapen als ze dat wil. De verpleegkundige komt om even een nieuwe plakker op de sonde te plakken en hij krijgt een mooi wit hartje op zijn wang. Elay mag in bad en vindt dat heerlijk, loom doet hij zijn ogen even open en pruttelt wat. Uit de kleren, in de kleren, het is best vermoeiend. En of dat nou helemaal leuk is. De hele fles leegdrinken lukt dan ook nog niet. En dat hoeft ook niet als je nog maar net een paar dagen dat kunt. De monitor geeft wat piepjes. Het is allemaal nog best vermoeiend. Kleine stapjes, kleine man, want je komt er echt wel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.