Jace prematuur geboren met 30 weken en 4 dagen Martini ziekenhuis, couveuse, zwangerschapsvergiftiging, UMCG, antibiotica, buidelen, sonde

Jace

Jace prematuur geboren met 30 weken en 4 dagen Martini ziekenhuis, couveuse, zwangerschapsvergiftiging, UMCG, antibiotica, buidelen, sonde

 
Kleine reiziger

Het is donderdag 8 augustus als ik sta te wachten in het Martini ziekenhuis in Groningen. De laatste keer dat ik hier was, is al even terug dus ik heb in de hal bij de parkeergarage afgesproken, want het is best een groot ziekenhuis als je de weg niet weet. Ik blijf dat altijd een bijzondere ervaring vinden je staat dan te wachten en ondertussen lopen er allemaal mensen aan jou voorbij. Deze keer was ik vergeten iets van een herkenningspunt van mij zelf door te geven, toch opeens zie je dan iemand aankomen en je weet gewoon, met haar heb ik een afspraak. Zo ook nu zie ik opeens een spontane glimlach op een gezicht en ik zeg jou moet ik hebben denk ik. Ja klopt, ik ben Wendy.

Samen lopen we het doolhof van Martini door naar de afdeling waar haar zoontje ligt. Haar echtgenoot Sander zit bij de couveuse te genieten van hun zoontje Jace. Jace, een prachtig mooi kereltje in de couveuse net weer wat opknappend van een infectie die hij had opgelopen.

Jace heeft al een hele reis gemaakt. Wendy is bijna 30 weken zwanger als ze niet lekker is. Eerst wordt gedacht aan een zomergriepje maar als ze op maandag bij de verloskundige is en Wendy haar bloeddruk behoorlijk hoog is, vertrouwt deze het niet en stuurt haar door naar het ziekenhuis in Scheemda. Ja dat is dan behoorlijk schrikken, met toestemming mag Wendy daar later op de dag naar toe gaan want ze wil heel graag eerst naar de begrafenis van de oma van Sander.

Later op de dag word Wendy opgenomen met zwangerschapsvergiftiging in het ziekenhuis in Scheemda. In de loop van de week gaat het steeds slechter met Wendy en wordt er vrijdag besloten dat ze op zaterdag rustig naar het UMCG zal gaan en dat daar dan hun kindje gehaald zal worden in alle rust.

Zaterdagochtend gaat het opeens heel erg slecht met Wendy en word er besloten dat ze met spoed naar het UMCG moet. Wendy is veel zieker dan dat ze zelf denkt. En dan is er opeens geen plek in het UMCG voor de kleine man. Er word rondgebeld en Wendy moet naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Dat zagen ze uiteraard even niet aankomen. Gelukkig was daar nog 1 plekje anders had ze naar Nijmegen gemoeten. Met de ambulance vertrekken ze richting Zwolle. Eenmaal in Zwolle aangekomen is Wendy niet stabiel genoeg om een keizersnede te onder gaan. En breken er spannende uren wanneer dit dan wel kan. Pas de volgende dag is Wendy stabiel genoeg om naar de OK te gaan, helaas moet er weer gewacht worden, want ze heeft tussendoor iets te eten gekregen en kan dus ook nu niet naar de OK. Het gevaar bestaat namelijk dat je dan beroerd word en moet overgeven tijdens de operatie, wat er dan weer voor kan zorgen dat dit in je longen terecht met alle gevolgen van dien. Eindelijk is het aan het eind van de middag zover dat ze naar de OK kan. En wordt de kleine Jace geboren met 30 weken en 4 dagen op 21 juli 2019 en weegt 1420 gram.

Na 8 dagen in het Isala te zijn geweest mag Wendy naar huis en Jace een stapje dichterbij huis, hij verhuist naar het Martini ziekenhuis in Groningen. Daar moet hij vanwege een infectie aan de antibiotica maar op de dag dat ik kom om foto’s te maken is de kuur klaar en gaat het al weer wat beter.

Jace mag voor het eerst in bad, jammer genoeg is het er op het moment dat ik er ben, te druk voor de verpleging om dat dan te doen met Wendy en Sander. Het mag de pret niet drukken en word er lekker gebuideld met mama. Als Jace binnenkort van de High Flow af kan, dan kan hij weer een stapje dichterbij huis en mag hij naar het ziekenhuis in Scheemda.

Tijdens het schrijven van deze blog heb ik contact met Wendy en hoor ik dat Jace vandaag 19 augustus verhuisd is naar Scheemda. Weer een stap in de goeie richting op de best wel lange weg, die sommige kindjes met hun ouders te gaan hebben.

Lieve Jace ik hoop dat je snel weer mooie stapjes vooruit maakt zodat je straks naar huis mag naar je lieve papa en mama, en dat het echte genieten kan gaan beginnen.
Liefs jacqueline

3 antwoorden
 1. Coba Bakker Stuut
  Coba Bakker Stuut zegt:

  Prachtig verwoord
  Van een tijd vol zorgen naar een tijd vol warmte in geluk
  Ik wens de kleine Jace alle gezondheid en geluk mag hij een grote ventje worden sterk is hij al dat heeft hij zelf al bewezen❤

  Beantwoorden
 2. Pia Heling
  Pia Heling zegt:

  Wat een mooie blog. Ook op mijn netvlies dit verhaal. Het was een rollercoaster. Vreselijk om je dochter zo ziek te zien. En mooi als ze gelijk al zich stukken beter voelt na de keizersnede. De zieke placeta is er immers ook gelijk met Jace eruit. En dan zien we daar een heel klein kereltje. Mijn kloonzoon. Super mooi en dapper. En nu? De laatste loodjes. Nog even geduld. Maar wat ben ik trots op ze. Op alle 3. Hou van jullie. Liefs mam en oma van Jace❤

  Beantwoorden
 3. Anneke
  Anneke zegt:

  Heel bijzonder maar gelukkig gaat het goed. Jace nog even en dan naar huis naar papa en mama.
  Veel geluk gewenst Sander en Wendy met jullie zoon.
  Pia en Harry met jullie kleinzoon.
  Donny goed op je oom zegger letten.
  Gr Anneke Keizer?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.