Iben

Iben prematuur geboren met 34 weken

Ouders
Zo trots op ons kleine mannetje! Na 29 weken zwangerschap werden we ‘s nachts verrast door weeën. Gelukkig lukte het toen nog om de bevalling te remmen en bleef Iben nog vijf weken veilig bij mama in de buik. Met 34 weken vond Iben het toch echt tijd om te komen en werd hij spontaan geboren. Dubbel spannend voor ons, want hij was natuurlijk veel te vroeg… En behalve de normale nieuwsgierigheid naar onze nieuwe baby, waren we ook erg benieuwd hoe zijn lipje eruit zou zien. Tijdens de zwangerschap hoorden we namelijk dat Iben geboren zou worden met een dubbele schisis. Toen we hem eenmaal zagen, waren we op slag verliefd en viel de schisis ons reuze mee. Wat een opluchting was dat!Alle commotie rondom zijn vroeggeboorte stond de eerste weken centraal. Iben moest zijn ademhaling onder controle krijgen en verbleef daarvoor 9 dagen op de IC neonatologie in het UMCG.  Daar kon hij van actieve beademing al snel via high flow, naar low flow, naar zelfstandig ademen zonder extra zuurstof. Elke dag mochten papa en mama met hem buidelen, zo fijn!Toen Iben na ruim een week naar het OZG in Winschoten verhuisde, mocht hij ook uit de couveuse. We konden hem eindelijk vasthouden wanneer we wilden! Bovendien werd zijn ademhaling steeds stabieler. De plakkers en draadjes verdwenen van zijn lijfje en de monitor ging uit. Allemaal nieuwe mijlpalen.

In het OZG begon Iben met zelf leren drinken, een hele klus voor hem. Hij deed zijn best aan de borst en met een speciale Haberman fles. De schisis en zijn prematuriteit bleken een lastige combinatie, maar uiteindelijk kreeg Iben de smaak goed te pakken. Hij begon ook goed te groeien en mocht uiteindelijk met 37 weken mee naar huis.
Thuis leert Iben rustig verder zelf drinken. Zolang hij het nog niet helemaal op eigen kracht kan, krijgt hij daarnaast nog sondevoeding. Hopelijk is dat binnenkort ook niet meer nodig.

Papa, mama, grote broer Mats (4) en grote zus Linne (1), zijn bijzonder trots op dappere, kleine Iben. Een gezond en alert mannetje, van inmiddels ruim vijf pond. En zijn schisis, daarmee komt het vast ook goed. Al kost het wel een lange adem en moet hij tot ver in zijn jeugd nog vele operaties ondergaan. Met alle geduld en liefde zullen we Iben steunen op zijn weg!

Mark en Kirsten, papa en mama van Iben

Fotograaf
Beste Mark, Kirsten & de kids,
Bedankt dat ik foto’s mocht maken van jullie gezinnetje. Ik vond het zo leuk om te zien hoe dol iedereen op elkaar is en hoe graag de oudere kinderen met Iben wilde knuffelen. Ik ben blij om te horen dat jullie weer thuis zijn, dat wordt genieten!!
Liefs,
Anouk Wubs
5 antwoorden
 1. Danielle Harnold en Lotte
  Danielle Harnold en Lotte zegt:

  Liever Mark en Kirsten
  Wat een mooie foto’s waarop we jullie prachtige gezin zien stralen!
  Veel geluk.
  Danielle, Harnold en Lotte

  Beantwoorden
 2. Marian Karssen
  Marian Karssen zegt:

  Wat een energie en positiviteit spreekt er uit jullie verhaal. Daarmee kun je bergen verzetten en vol vertrouwen de toekomst met elkaar ingaan.

  Beantwoorden
 3. Aletta Bos
  Aletta Bos zegt:

  Beste Mark en Kirsten,
  Wat een verhaal.. Word er stil van..
  Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd!!
  Wat een mooi en sterk mannetje hebben jullie!!
  En super mooie foto’s!
  Groeten Aletta.

  Beantwoorden
 4. Martha en Peter
  Martha en Peter zegt:

  Hallo Mark Kirsten Mats en Linne,

  Bijzonder mooie foto, s , geweldig dat IBen thuisgekomen is in jullie veilige haven daar voelt iedereen en straks ook Iben zich het beste, dat geeft toch wat meer rust dan in het ziekenhuis,

  Geniet van de kleine,

  Hartelijke groetjes en liefs, Martha en Peter.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.