Hidde

Van de fotograaf:

Na drie miskramen is er eindelijk hoop op een nieuw leven bij de ouders van Hidde.

Bij 12 weken zwangerschap beginnen zij zich al voorzichtig blij te voelen als deze blijdschap door de uitslag van de nipt-test finaal de grond in wordt geslagen. Er blijkt een chromosoomafwijking op chromosoom 10 te zijn maar dit is zo zeldzaam dat niet duidelijk te maken is wát de precieze aandoening zal zijn.

Er volgen diverse echo’s en die blijken tot aan week 20 goed te zijn. Bij de echo van 20 weken blijkt echter ineens sprake van ernstige hart- en hersenafwijkingen en blijkt ook de placenta niet goed te functioneren. Er wordt gezegd dat het een wonder zou zijn als de baby het tot 24 weken zwangerschap redt….

Er volgen meerdere onderzoeken, waaronder een DNA onderzoek en daaruit blijkt dat de baby genetisch niks mankeert. Een vruchtwaterpunctie wijst uit dat de chromosoomafwijking zich alleen in de placenta manifesteert. Waar de afwijkingen die op de echo’s te zien zijn en de gevolgen voor de toekomst zullen zijn is een raadsel.

Er volgen enorme onzekere tijden en met 25 weken zwangerschap wordt de moeder met zwangerschapsvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis. De vader heeft dan helaas corona opgelopen en is in thuis isolatie en de moeder moet in quarantaine in het ziekenhuis.

Met 27+4 weken zwangerschap is de placenta uitgewerkt en begint voedingsstoffen van de baby terug te nemen en wordt Hidde op 15 februari via een acute keizersnede geboren. Op dat moment is hij 655 gram.

Hidde is 11 weken oud als ik in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn een fotoreportage mag komen maken. Hij is net weer terug vanuit het AMC waar hij heen was omdat er sprake zou zijn van een zware hartafwijking. Dit bleek gelukkig minder bedreigend als aanvankelijk gedacht maar de komende tijd zal moeten uitwijzen wat de precieze stand van zaken zal zijn van de totale gezondheid van Hidde. Welke afwijkingen zullen er aan het licht gaan komen en in hoeverre zal dit invloed hebben op de kwaliteit van leven? Hele onzekere tijden maar de ouders slaan zich er tot nu toe dapper doorheen!

Ik wens de dappere Hidde en zijn stoere ouders ontzettend veel kracht en liefde en hoop dat ze een goed en mooi leven mogen hebben samen! ❤

 

 

 

 

1 antwoord
  1. Kim
    Kim zegt:

    Met tranen in mijn ogen gelezen! Wat een mooie en ontroerende foto’s. Ik wens jullie veel kracht toe samen! Groetjes Kim (mama van Kai; geboren met 25 weken)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.