Gijs

Gijs

 

Op de laatste dag van 2014 mocht ik een fotoreportage maken van baby Gijs. Ik had de ouders van Gijs al even ontmoet tijdens mijn vorige reportage voor Earlybirds. Er was meteen een klik en ik hoorde dat ze ook een aanvraag hadden ingediend.

Niet veel later kreeg ik die aanvraag binnen en besloot ik de ouders van Gijs te mailen om een afspraak te maken voor de fotoshoot. Op 31 december ontmoetten wij elkaar weer in het Diaconessenhuis in Leiden.

Baby Gijs doet het ontzettend goed en is een prachtig, fotogeniek mannetje.

De ouders van Gijs:

In de nacht van 20/21 november 2014 had Mandy krampjes met wat licht vocht verlies. Dit wetende wilde wij graag zekerheid of het allemaal goed ging met de kleine aangezien wij een weekendje Uden hadden geboekt.
 
Na controle bij de verloskundige praktijk Noordwijk werden wij doorverwezen naar het LUMC. Hier werd geconstateerd dat het vocht wat Mandy verloor, vruchtwater was. Alle toeters en bellen gingen af en Mandy werd opgenomen. Gelukkig mocht ik een aantal nachten blijven slapen, zo is ons weekendje Uden een weekendje LUMC geworden.
 
Alles ging goed tot de maandag avond 24 november, Mandy had weer lichte krampen. De artsen dachten dat het darmklachten waren, niets bleek minder waar. Want om 00:30 had Mandy de neiging om te persen, ze is met spoed naar de verloskamers gereden. Intussen was ik gebeld, waarop ik met gierende banden richting het LUMC ben vertrokken. 
 
Gelukkig was ik op tijd bij Mandy, want na binnenkomst kwam 3 minuten later onze kleine Gijs ter wereld (1:32 op 25 november 2014). Weliswaar met een draagtijd van 30 weken en 6 dagen! Gelukkig zag het er allemaal goed uit en maakte Mandy het goed. 
 
Gijs is toen direct in de couveuse geplaatst met de nodige ondersteunende middelen om hem op krachten te laten komen. Dit ging eigenlijk allemaal voorspoedig tot sinterklaas avond, Gijs zijn situatie verslechterde met het uur, daarom is er toen besloten door de behandelende arts dat er preventief gestart werd met antibiotica. Gelukkig heeft dat toen goed uitgepakt en knapte Gijs op, achteraf bleek uit bloedwaardes dat Gijs een infectie/bacterie had opgelopen.
 
Toen is alles best snel gegaan! De overplaatsing naar het Diac verliep goed en Gijs groeide met de dag. Met als eindresultaat dat wij zojuist te horen hebben gehad dat Gijs vandaag mee naar huis mag!! 

Voor de ouders Dennis en Mandy is het een spannende periode, maar tijdens de reportage zie ik twee trotse, liefdevolle ouders die al heel goed aanvoelen wat Gijs nodig heeft. Ik heb dan ook prachtige foto’s van het mooie gezinnetje kunnen maken. Achteraf bleek het allemaal net op tijd te zijn gepland want op 5 januari kreeg ik het mooie bericht dat Gijs al naar huis mag! Lieve Gijs, ik wens je een prachtig leven toe samen met je mama en papa!

Hartelijke groetjes, Danielle van der Spek.

2 antwoorden
 1. alice
  alice zegt:

  Lieve mandy, zo vaak aan jullie gedacht de afgelopen weken en nu lees ik dit! Een prachtig mannetje en hij is thuis. Ga maar lekker bijkomen van deze achtbaan van de afgelopen weken en geniet v jullie mooie ventje! Ter zijner tijd zien we je weer op je werk. Je wordt gemist 😉 Liefs Jasmijn, Marijn en Alice en Dennis

  Beantwoorden
 2. marianne Duivenvoorden
  marianne Duivenvoorden zegt:

  Super mooie foto’s!! Een mooie herinnering na een zware tijd. Super trots op mand en Dennis maar nu vooral blij voor hun dat Gijs heerlijk in zijn eigen bedje ligt.

  Lieve Dennis en mandy heel veel geluk.

  Voor Gijs: twee handjes grijpen in de wereld,
  Al is die wereld nu nog veel klein!
  Dat wat die handjes mogen grijpen
  Steeds het goede zal zijn!

  Liefs kees, marianne, rick,stijn en len

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.