Gigi

Gigi

 

Maandag 17 november mocht ik naar het ziekenhuis in Groningen om Gigi te fotografen. Twee trotse ouders wachtten me op in de grote hal en toen ik vroeg hoe het met Gigi ging zag ik de zorgen van de gezichten af komen. Gigi maakte mooie stappen vooruit maar leek ineens ziek te zijn en het afbouwen van de beademing werd gestopt. Wat er precies aan de hand was wisten ze niet maar gelukkig lijkt ze ondanks een bol buikje nog goed te poepen en blijft ze stabiel.

We lopen naar de afdeling waar een prachtig meisje in de couveuse onder de doeken ligt.Deze doeken zorgen voor rust en een prikkelarme omgeving zodat kindjes alle energie kunnen stoppen in vechten en groeien. Papa en mama vertellen trots hoe ze al echt een eigen willetje heeft en al lekker is gegroeid na haar geboorte.

1 oktober is ze geboren met 24 weken en 5 dagen. De weeën begonnen ineens en gelukkig konden ze de bevalling nog eventjes rekken zodat o.a. de longrijping zijn werk kon doen. Papa vaart op zee en zou een verre reis gaan maken. Gigi kondigde zich te vroeg aan maar eigenlijk net op het moment voordat papa uit moest varen.

We moesten even wachten op de verpleging want papa mocht lekker buidelen met zijn dochter. Een heerlijk moment om te fotograferen omdat je zowel kindje als ouders zichtbaar ziet genieten. Gigi heeft nog een grote broer en die heeft ook al even mogen kennismaken met zijn zusje.
Kostbare momenten zijn dat toch!

Vlak voordat ik mijn camera in de tas wilde stoppen kreeg ik nog een prachtige lach van Gigi. Alsof ze wilde zeggen papa en mama maken zich dan wel zorgen om mij maar ik ben een vechtertje en alles komt goed.

Gigi groei maar goed en laat ze zien hoe zo’n sterke meid je bent! Je papa en mama zijn ontzettend trots op je en over een tijdje mag je lekker thuis knuffelen met je grote broer.

Liefs Marjolein

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.