Rens

Rens

 

Toen de oproep voor Rens binnenkwam in mijn mail heb ik meteen gereageerd. Ik was nooit eerder in het Reinier de Graaf ziekenhuis geweest, maar ik vond het een hele fijne ervaring. Het personeel was ontzettend lief. Aangekomen ontmoette ik de ouders van Rens, een mooi lief stel dat ontzettend veel van hun kleine mannetje houdt. Ik heb foto’s van ze gemaakt terwijl ze Rens aan het verzorgen waren, hem hebben aangekleed en gevoed. Ondertussen hadden we het over de vroeggeboorte van Rens, hoe enorm sterk hij is en hoe het nu gaat in het ziekenhuis. Inmiddels is Rens thuis, heerlijk! Heel veel liefs voor jullie!

X Eline

**********

De ouders:

Ik had een voorspoedige zwangerschap zonder al te veel kwaaltjes. Natuurlijk voelde ik mij wel eens moe of een beetje duizelig… Maar ik dacht dat dat er gewoon bij hoorde. Op 1 oktober ging ik voor controle naar de verloskundige en die vond mijn bloeddruk wat aan de hoge kant. Voor routine controle verwees zij mij door naar het ziekenhuis. Daar vonden ze mijn waardes ook aan de hoge kant en ik werd 48 uur ter observatie opgenomen. Vrijdag 3 oktober kregen wij de uitslag: pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging).

Op dat moment was ik 32 weken zwanger. Een periode van dagelijkse controles en verplichte rust begon. De weg tot aan 37 weken leek lang maar Johan en ik gingen er vol goede moed voor. Alles voor de kleine. Zondag 12 oktober is Rens toch spontaan gekomen. In een rap tempo van 3,5 uur is hij met 33 weken en 6 dagen geboren. 44 cm lang en precies 2000 gram.

Hij deed het heel goed en heeft de eerste nacht zelfs op eigen kracht in de couveuse doorgebracht. Daarna bleek dat zelf ademen soms nog wat te veel gevraagd was, daarom heeft hij aan de cpap en later aan de neusbril gelegen. Na 4 weken goed groeien hebben wij onze kleine man mee naar huis mogen nemen.

Mijn schoonzus werkt in het Sophia kinderziekenhuis en wees ons op de stichting Earlybirds. Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat wij hier gebruik van hebben mogen maken en koesteren de geweldige foto’s die een goed beeld geven van Rens zijn laatste weekjes in het ziekenhuis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.