Genesis prematuur 23 weken

Genesis

Genesis prematuur 23 weken

Geboren worden na nog geen 24 weken zwangerschap en er dan, als je bijna vijf maanden oud bent, zo stralend uitzien! Dat is toch een wonder? Of, zoals de super trotse vader zegt: “We hebben echt enorm geluk gehad”.

Geheel onverwachts en razendsnel kwam Genesis veel te vroeg ter wereld, na een ongeplande maar o zo gewenste zwangerschap. Met wat lichte buikklachten ging moeder op 31 januari naar het ziekenhuis, waar gedacht werd aan een blaasontsteking. Toen dit niet het geval bleek, mocht ze weer naar huis. Eind mei was ze pas uitgerekend, dus aan een aanstaande bevalling werd niet gedacht….

Toen later die dag moeder ernstig bloedverlies had, bleek in het ziekenhuis in Zaandam dat die bevalling ineens wel heel dichtbij was. In Zaandam waren de overlevingskansen voor het premature meisje nihil en dus werd moeder naar het AMC vervoerd. Nog diezelfde dag was daar Genesis, geboren na 23 weken en 6 dagen, met een geboortegewicht van 635 gram.

Een spannende en zware tijd volgde. Hersenbloedinkjes, longproblemen, oogjes die gelaserd moesten worden. Met aan de andere kant heeeeel veel liefde van de ouders en uitstekende zorg, waar Genesis wel bij vaart.

Na drie maanden mocht Genesis naar het Zaans Medisch Centrum. Ze is nu bijna vijf maanden oud en weegt ruim 4400 gram. Dit lieve dappere dametje doet het goed, ze heeft na haar zware start een goede gezondheid. Nog een klein beetje aansterken en dan mag ze lekker naar huis! Dat laat hopelijk niet al te lang meer op zich wachten.

Lieve Phylicia, Michael en Genesis, ik wens jullie het allerbeste toe!

Groet, Hanna Heijt

1 antwoord
  1. Ed van weenen
    Ed van weenen zegt:

    Petje af voor voor het team van het AMC ziekenhuis ze stonden dag en nacht klaar voor Genesis en ouders wat een goede verzorging en ook het zMC zaandam fantastisch Genesis is nu thuis en het gaat heel goed nogmaals iedereen bedankt een gelukkige opa en oma

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.