Fons prematuur 34 weken vliezen gebroken

Fons

Fons prematuur 34 weken vliezen gebroken

Fons, met 34+6 weken geboren. Hij wil blijkbaar heel graag naar huis
 want
 hij doet het super goed! Binnen twee weken is hij van de IC in het LUMC
 overgeplaatst naar de NICU in Delft, hoeft hij niet meer in de couveuse én is hij van de neusbril af.

Fons verblijft in een vrij donkere
 kamer
 maar van de lieve verpleging mochten we in de kamer ernaast de foto’s
 maken. Jeeh! En deze fijne lichte kamer leverde een paar hele mooi
 plaatjes op want ja hij is ook nog eens fotogeniek. Na een voeding en
 knuffelen met papa en mama was hij wel weer toe aan een slaapje. Rust
 maar
 lekker uit en ga zo door!

Het was mij een genoegen lieve Fons (en Marije & Mila) om jou te
 ontmoeten. Hopelijk mag je snel mee naar huis.

Veel geluk samen!

Liefs
 Melissa

**********

De ouders:

Op 30 juni breken ‘s nachts om 01.30 uur mijn vliezen. We bellen meteen LUMC, want op dat moment ben ik 34 weken en zes dagen zwanger. Eenmaal aangekomen worden er een reeks testen gedaan en blijkt inderdaad dat mijn vliezen zijn gebroken. Volgens de verloskundige kan het nog wel eventjes duren voordat de bevalling op gang komt, maar ik moet sowieso blijven.

Al snel krijg ik krampen en voor ik het weet heb ik 9 centimeter ontsluiting. Na een supersnelle bevalling, waarin ik binnen vijf minuten persen Fons op de wereld zet, begint de rollercoaster. Fons wordt naar de IC gebracht en aan allerlei apparatuur aangesloten, waaronder een CPAP apparaat om hem te helpen bij zijn ademhaling. Gelukkig gaat het al snel wat beter met hem. Dit is heel fijn, maar maakt het ook lastig, want hij moet worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Hij is ‘te goed’ voor het LUMC en dus gaan we naar het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Hij in zijn couveuse met de ambulance, wij met onze eigen auto.

Het fijne aan het ziekenhuis in Delft is dat we als ouders 24 uur per dag bij hem mogen zijn. Er staan twee bedden op zijn kamer en we mogen zelf meehelpen aan de verzorging van Fons. Dit maakt de zware tijd die ons te wachten staat een heel stuk dragelijker. We verwachtten een week of vier te moeten blijven, maar na twee weken mogen we al naar huis.

In die twee weken maakten we via Earlybirds kennis met Melissa. Wat hadden we een fijne shoot en wat heeft ze prachtige foto’s gemaakt. Deze foto’s koesteren we enorm en we bedanken Melissa en Earlybirds voor deze mogelijkheid!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] heeft Melissa mooie foto’s gemaakt en wat stelde ze ons op ons gemak. Inmiddels staat er ook een kort artikel op de site van Earlybirds waarin Melissa iets schrijft over de fotoshoot en ik over hoe ik de shoot […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.