Floor

Floor

Geheel onverwacht werd Leonne op 30 december opgenomen in Rijnstate met een zwangerschapsvergiftiging. Leonne en Roel hadden mij gevraagd of ik direct na de bevalling foto’s van de baby wilde maken, ik voelde me zeer vereerd. Het zou nu anders zijn om te fotograferen, het ging om mijn kleinkind.

Het was vooral een spannende tijd omdat we hoopten op in ieder geval een zwangerschapsduur van 34 weken i.v.m. de longrijping. Leonne werd zieker en het eiwitgehalte in de urine was fors gestegen. De arts besloot om haar met 33 +4 dagen in te leiden om verdere risico’s uit te sluiten.

Op zaterdag 10 januari kreeg ik rond 14.30 uur te horen dat er 5 cm ontsluiting was, nou dat zou nog wel even op zich laten wachten. Mijn vrouw vond het wel nodig dat ik alvast zou gaan want je wist het maar nooit. Ik bleef thuis want dat was de afspraak. En ze kreeg gelijk, om 15.30 uur kreeg ik een telefoontje van Roel dat ik kon komen maar wel moest opschieten. Ik ben nog nooit zo snel naar Rijnstate gereden, ik stormde de verloskamer in maar ik kwam te laat. Drie minuten oud en ik zag Floor in de armen van Leonne liggen, twee stralende en dolgelukkige ouders. En wat ben ik blij dat het goed is gegaan en na ruim drie weken mocht ze naar huis.

***********

De ouders:

Mijn zwangerschap verliep zeer voorspoedig en ik had nergens last van. Onze (schoon)vader is al een tijdje vrijwilliger bij Earlybirds. Wij hadden al verschillende fotoreportages van hem gezien en dat maakte veel indruk. Wij hadden met hem afgesproken dat hij de bevalling zou fotograferen. Nooit hadden we kunnen bedenken dat hij zijn kleindochter als Earlybird zou vastleggen.

Op dinsdag 30 december ging ik voor een extra controle naar de verloskundige i.v.m. een te hoge bloeddruk. Voor de zekerheid heeft de verloskundige mij doorgestuurd naar het ziekenhuis. Helaas kreeg ik daar te horen dat ik een zwangerschapsvergiftiging had en ik ben direct opgenomen. Vanaf dat moment stond ons leventje op z’n kop….

De artsen hielden mijn toestand goed in de gaten en het moment waarop ons kindje geboren zou worden, werd iedere keer weer naar voren gehaald. Op vrijdag 9 januari waren de eiwitten in mijn urine flink hoger en er werd besloten om mij de volgende dag in te leiden. Op zaterdag 10 januari is onze dochter Floor geboren met 33 weken en 5 dagen. Ze woog 1870 gram en was 47 cm.

Floor kwam alleen ineens zo snel ter wereld dat mijn vader te laat was om de foto’s van de bevalling te maken. De eerste foto’s na de bevalling en de weg naar de High care heeft hij gelukkig heel mooi en goed vast weten te leggen! Voor mij als moeder was dit ontzettend fijn, want je weet niet wat er op zo’n moment allemaal met je kindje gebeurt. We zijn dan ook erg blij met deze foto’s!!

De eerste dagen ging het onwijs goed met Floor en ook met ons! We zaten echt op een roze wolk. Dinsdag kregen we echter te horen dat Floor een infectie had; later bleek het om een bacterie in haar bloed te gaan. Ze is hier behoorlijk ziek van geweest. Wat een verdrietige en heftige dagen waren dat…. Al die draadjes, infuusjes, vele keren bloedprikken, de ruggenprikken, hersenecho’s, CPAP en de  blauwe lamp…. Dat beeld van Floor vergeten we nooit meer….

Vanaf zaterdag ging het gelukkig weer beter, kreeg ons meisje bollere wangen en reageerde ze actiever. Vanaf dat moment ging ze echt met sprongen vooruit! Na drie weken antibiotica mocht ze op dinsdag 3 februari mee naar huis! Wat een fantastisch moment! Thuis heeft ze nog twee weken extra voeding via de sonde gekregen, maar ook daar zijn we nu vanaf. Het gaat goed met onze meid! Ze weegt inmiddels 3,3 kg en is een heerlijk kind!

We vinden het mooi en bijzonder om de foto’s via de website van Earlybirds te kunnen delen. Bedankt hiervoor!

Roel en Leonne

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.