Finn prematuur geboren 32 weken stuitbevalling

Finn

Finn prematuur geboren 33 weken stuitbevalling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 30 april mocht ik naar het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Daar mocht ik kleine Finn en z’n ouders gaan vastleggen.

Op 13 april ’s avonds, met 31 weken en 6 dagen, kreeg de moeder van Finn buikpijn. Uiteindelijk hield deze tot de volgende morgen aan. Na gebeld te hebben mochten ze naar het ziekenhuis. Daar bleek ze al 3 cm ontsluiting te hebben. Ze hebben toen meteen medicatie voor longrijping toegediend. De kleine man lag op dat moment in een stuit. Dit maakte alles nog extra spannend. De voorkeur was voor een keizersnede. Toen bleek dat het voor Finn beter zou zijn als hij natuurlijk geboren zou worden, hoefden zijn ouders geen moment te twijfelen. Gelukkig ging dit inderdaad allemaal goed. En er was nog een gelukje, omdat hij exact met 32 weken geboren werd, kon hij in Boxmeer blijven, anders had hij overgeplaatst moeten worden naar Veldhoven.

Finn kon zelf goed op temperatuur blijven en heeft daardoor maar een weekje in de couveuse hoeven liggen. Hij was zelfs al een beetje aan het oefenen met drinken, dat zijn nog eens sprongen! Ik hoop dat hij komende week van de monitor af mag, dan is hij weer een stap dichter bij huis. En wat een geluk, er is een familiekamer voor dit kersverse gezinnetje ingericht, hier kunnen ze lekker met z’n drieën slapen!

Ik hoop dat je snel zo ver bent dat je 7 voedingen zelf kunt drinken lieve Finn, dan kunnen jullie lekker met z’n drieën naar huis!

Liefs Elke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.