Fiene en Roef

rep-22-fieneroef-small

 

Begin februari kwam er een aanvraag binnen voor een reportage van een tweeling in het AZM geboren met 26 weken. Ik had diezelfde avond een gesprek met hun papa en hoewel hij positief was, was het ook duidelijk dat het een ontzettend spannende tijd was voor het hele gezin. Twee weken later ontmoette ik hen op de NICU. Grote broer Timme kon er helaas niet bij zijn vanwege de waterpokken die hij had opgelopen. Fiene en Roef lagen allebei in hun eigen couveuse, prachtige kindjes en met hun net behaalde gewicht van 1 kilo nog zo klein. Ze mochten nog niet samen liggen of buidelen, daarom heb ik eerst foto’s gemaakt van Fiene met papa en daarna van Roef met mama. De reportage duurde zodoende wat langer dan normaal, maar de kindjes sliepen er zonder er wat van te merken doorheen. 

In de weken die volgden hielden we contact, de conditie van Fiene en Roef ging op en af. Ik maakte voor hen een uitzondering en ben uit eigen naam nog een keer naar hen terug geweest zodat ik ook nog een paar foto’s kon maken met Timme er bij. Timme vond het erg leuk om ook een paar foto’s te mogen maken met mijn camera en hij mocht met (heel veel) hulp van de verpleging zijn kleine zusje even vasthouden! Fiene en Roef mochten nu samen buidelen, lief om te zien hoe ze elkaars hand vast pakten. Ze lagen er heel tevreden bij. Een eer voor mij om zulke lieve en speciale eerste gezinsfoto’s te mogen maken! 

Josette, Martijn, Timme, Fiene en Roef, de afgelopen anderhalve maand heb ik een paar keer een kijkje mogen nemen in jullie leven in het ziekenhuis en heb ik met jullie meegeleefd. Bedankt voor jullie vertrouwen in stichting Earlybirds en mij om deze bijzondere tijd te laten vastleggen. Ik hoop dat Fiene en Roef snel groter en sterker groeien en wens jullie samen heel veel geluk toe. 

Liefs, 
Steffie van den Akker

2 antwoorden
 1. Nilsa
  Nilsa zegt:

  Hallo papa en mama, Roef, Fiene en Timme,
  Ik hoop dat alles goed met jullie gaat!
  Wat zijn het toch mooie en sterke kindjes he!
  zullen wel al flink gegroeid zijn sinds we ons de laatste keer gezien hebben?!?
  het zijn hele mooie foto’s geworden en wat leuk dat Timme toch nog erop staat! Wat zal hij trots zijn geweest dat hij Fiene mocht vasthouden!
  Geniet van jullie gezin!
  Wij wensen jullie alle goeds toe!
  lieve groetjes van jullie overbuurmeisje Nilsa en haar papa en mama

  Beantwoorden
 2. Birgitta van den Akker
  Birgitta van den Akker zegt:

  Als je toch bedenkt dat deze prachtige kleine mensjes later zulke GROOTSE dingen kunnen doen… Ik hoop dat Fiene en Roef goed groeien en jullie met zn allen een mooi leven tegemoet gaan! Prachtige foto’s van en door prachtige lieve mensen. X

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.