Fien & Sven prematuur geboren met 32 weken en 1 dag, tweeling, Meander, gebroken vliezen, tummytub, longrijping, weeenremmers, neonatologie

Fien & Sven


Fien & Sven prematuur geboren met 32 weken en 1 dag, tweeling, Meander, gebroken vliezen, tummytub, longrijping, weeenremmers, neonatologie

Van de fotograaf:

Ik heb deze twee kleine wondertjes mogen fotograferen in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Voor Eline was het even schrikken toen met 32 weken haar vliezen braken. Net een dag verlof, dan denk je nog niet aan bevallen. Maar al snel bleek dat de bevalling zich had ingezet en met ruim 32 weken werden Fien en Sven geboren.

Gelukkig gaat het allemaal goed en moeten deze kleine wondertjes goed aansterken voor ze lekker mee naar huis mogen. Samen in de tummytub, elkaars hand vasthouden en heel tevreden, wat een liefde. Lieve Eline en Jeroen, hopelijk duurt het niet lang meer voor jullie thuis kunnen gaan genieten en jullie dochter Tess ook haar broer en zus om zich heen heeft. Veel geluk samen.

——————–

Van de ouders:

Na een zeer ongecompliceerde tweelingzwangerschap en één dag zwangerschapsverlof braken, met 32 weken en 1 dag, midden in de nacht mijn vliezen. De vluchttas voor zowel mijzelf als Tess (trotse grote zus) waren nog niet eens gepakt. Aanvankelijk leek de medicatie om de weeën te remmen en de longrijping de tijd te gunnen goed zijn werk te doen, maar ‘s avonds om kwart over 11 was er opeens activiteit meetbaar. Amper 3 uur later op woensdag 3 april werden Fien en haar broertje Sven geboren, twee hele kleine volmaakte mensjes. Zo bijzonder dat hoe klein ook, alles er al op en aan zit en naar behoren werkt. Net zo bijzonder om van je 80-jarige oma te horen dat ze in haar leven nog nooit zulke kleine baby’s heeft gezien.

We werden opgevangen op de Neonatologie afdeling van het Meander MC in Amersfoort waar de gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen iedere dag weer met heel veel kunde en liefde voor ze zorgen. Als ouders worden we enorm betrokken bij het zorgproces voor onze kleine baby’s, van de dagelijkse zorg als voeden en verschonen tot de medische (soms preventieve) onderzoeken en controles die worden gedaan. Hierin worden we goed geïnformeerd en betrokken daar waar relevant.

Het is bijzonder om te ervaren hoe ontzettend snel Fien en Sven zich ontwikkelen tot ‘echte’ baby’s met steeds meer zichtbare baby vetjes en flesjes die zelfstandig worden leeggedronken. Iedere mijlpaal, groot of klein, geeft telkens weer een geluksmomentje. Wanneer Sven van de monitor bewaking af kan hopen we naar huis te kunnen zodat we als gezin van vijf kunnen wennen aan de nieuwe situatie en zij slapen in hun (inmiddels klaar zijnde) babykamer.

Door deze ervaring zal ik altijd met een andere blik kijken naar een vrouw die 7 maanden of meer zwanger is, wetende dat er een compleet mensje in haar buik verstopt zit, heb ik nog meer respect gekregen voor mensen in de zorg en ervaren hoe belangrijk het is om een fijne kring van familie en vrienden om je heen te hebben.

Met dank aan Stichting Earlybirds, en in het bijzonder fotografe Fleur Vooren, hebben we een blijvende en super waardevolle herinnering aan deze bijzondere tijd. De foto’s op onze telefoons verbleken bij de mooie en spontane foto’s die het resultaat zijn van deze shoot. Hopelijk kunnen jullie nog een lange tijd veel ouders blij maken met jullie inzet!

Eline (en Jeroen en Tess)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.