Loek prematuur geboren met 34 weken, St. Jansdal Harderwijk, gebroken vliezen, antibiotica,spoedkeizersnede, couveuse, buidelen

Loek

Loek prematuur geboren met 34 weken, St. Jansdal Harderwijk, gebroken vliezen, antibiotica, spoedkeizersnede, couveuse, buidelen

 
“Woensdagochtend 17 maart ben ik bij Fleur & Pepijn in het St. Jansdal in Harderwijk. Totaal onverwacht en sneller dan gedacht, komt zoontje Loek met 34 weken ter wereld.

Fleur haar vliezen breken met 33 weken ze komt in het ziekenhuis terecht. Daar houden ze haar. Op 5 april beginnen met 34 weken de weeën en dit heeft lang geduurd. Uiteindelijk krijgt ze er behoorlijk heftige koorts bij, waarvoor ze antibiotica krijgt. Wanneer de gynaecoloog een test doet, wordt bepaald dat Loek gehaald moet worden met een spoedkeizersnede. De ontsluiting is bijna volledig, maar er is geen tijd meer. Alles komt in een stroomversnelling en ineens is Loek daar. Papa en mama, helemaal overdonderd, zien hem maar kort, want hij gaat direct naar de couveuse.

De eerste paar uren ziet Fleur haar zoon niet en kunnen ze hem niet vasthouden. Je bent ouders en het besef is er niet. Er gebeurt zoveel… Eenmaal terug op de kraamafdeling kunnen ze eindelijk even bij Loek kijken, maar hij moet in de couveuse blijven. Loek moet eerst op temperatuur komen, voordat hij met ze kan buidelen. Aan het eind van de dag mogen ze hem dan eindelijk (!) in hun armen sluiten, bewonderen, knuffelen en vingertjes tellen. Wat is hij mooi! Een prachtig klein mannetje, met zachte haartjes en een heel lief gezichtje. De dagen erna sterkt hun kleine man aan, maar blijft voorlopig nog even.

Wanneer ik Fleur en Pepijn in de koffiekamer spreek over de achtbaan, waarin ze zijn beland, vertelt Fleur heel blij dat Loek die middag met hen mee mag naar huis! Thuis gaat het heel goed, vertelt ze. Loek vindt het heerlijk om in zijn eigen wiegje te slapen. Een bijzondere en heftige tijd afsluiten op een prachtige manier, met een waardevolle reportage.

Welkom thuis Loek!

Liefs,
Rolinka”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.