Fien en Ro tweeling prematuur geboren

Fien & Ro

Fien en Ro tweeling prematuur geboren

Ons geluk kon niet op toen bleek dat we zwanger waren. De verrassing werd nog groter toen we bij onze eerste echo te zien kregen dat er 2 cadeautjes in de buik zaten. En als klapper op de vuurpijl bleken we ook nog in het bezit te zijn van een koningspaar!

De zwangerschap verliep tot aan de 29 weken vlekkeloos totdat onze jongeman een groeistilstand liet zien. Na een ziekenhuisopname en een week thuiscontrole bleek hij weer te groeien en vielen de extra controle weg. De week erna bleek echter tijdens een nieuwe controle dat de bloedtoevoer via de navelstreng naar onze jongeman niet optimaal was dus de 2e ziekenhuisopname was een feit. In de tussentijd was onze jongedame heerlijk aan het groeien en zat zij nog fantastisch in haar kamertje bij mama.

Na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen en tweemaal daags de hartfilmpjes als controle te hebben gehad werd er geconstateerd dat onze jongeman het toch minder comfortabel had in zijn kamertje dan zijn zus en werd er besloten om de twee toppers te gaan halen bij 33 weken en 5 dagen. De keizersnede zelf liep gesmeerd en net zo fanatiek als papa en mama zijn, hebben ze alle testjes die ze kregen meteen gehaald! Ro woog toen 1576 gram en Fien woog 2012 gram.

Papa mocht met de kids naar de couveuse afdeling waar hij ongeduldig zat te wachten tot mama zou komen. Tijdens het wachten werden de kleintjes aan de monitoring gezet zodat ze goed in de gaten gehouden konden worden en dat gaf een veilig gevoel, los van alle draadjes die aan ze vast zaten wat er wel spannend uit zag. Het duurde erg lang voordat mama naar de afdeling kwam en daarom ging papa terug naar de vercouverkamer. Mama bleek erg veel bloed te hebben verloren waardoor ze erg verzwakt was en daarom kon ze pas uren later naar onze kleintjes komen. We hebben toen als gezin voor het eerst samen gebuideld en dat was een onvergetelijk moment!

In de dagen erna sterkte mama langzaam aan en onze jongen en meid gingen als een speer. Zich zelf steeds beter op temperatuur houdend, al heel snel bij mama drinken, de couveuse opnieuw decoreren met een laagje spuitpoep, het ging allemaal erg goed!

Via vrienden hoorde wij over Earlybirds en over een fotoshoot die mogelijk werd gemaakt door hen.¬†Ik bekeek onze eigen foto’s en dacht meteen dat het een fantastisch idee zou zijn om professionele¬†foto’s te mogen hebben van deze periode. Onze foto’s waren namelijk niet echt van goede kwaliteit.¬†Rob Baar is bij ons langs geweest en is¬†direct bevlogen aan de slag gegaan!¬†Deze betrokkenheid heeft al geresulteerd in een fantastische blogfoto en wij kunnen niet wachten tot we de rest te zien krijgen!

Na 2 weken lagen wij, Ro en Fien, al in een wiegje en hadden we ook geen draadjes meer nodig aan ons lichaam om ons te controleren. En omdat het zo goed ging mochten wij na ruim 2 weken ook verhuizen naar de kinderafdeling. Op die afdeling lieten wij een groei in gewicht zien en dat wij volledig bij mama konden drinken.¬†Precies 3 weken na de geboorte werd er besloten dat wij met papa en mama naar huis mochten waar zij onwijs trots op zijn en het echte avontuur van papa en mama kan gaan beginnen!¬†We zullen onze papa en mama nog wel een aantal keren aan de tand voelen en scherp houden zodat¬†wij alle aandacht en liefde krijgen die wij graag willen…

Bedankt namens 2 trotse ouders Barry en Karin.

**********

De fotograaf:

Het contact voor de fotoshoot was heel snel gelegd. Voor mij voor het eerst in het CWZ. Een mooie ruime kamer waar de tweeling Fien en Ro lagen. Het contact met de ouders was meteen vertrouwd. Ik kon nog wat dingen doornemen met de ouders omdat Ro en Fien lagen te slapen.

De ouders kwamen op mij heel ontspannen over, het leek wel of wij elkaar al langer kenden. Ik mocht alles vastleggen, ook het aanleggen. Papa had in de fotoshoot een mooie actieve rol. Ro en Fien poseerde alsof zij nooit anders hadden gedaan. Hele mooie kindjes om vast leggen. Ook de chemie tussen ouders en kinderen heb ik van zeer dichtbij mogen meemaken.

Het was weer eer om getuige te mogen zijn van een heel gelukkig moment. Ro en Fien doen het super. Ik wens jullie heel veel gezondheid en liefde voor de toekomst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.