Fenna

Fenna30112015X72

Fenna Teran

Wat een spannende zwangerschap is dit geweest! Ik verloor met 15 weken voor het eerst bloed en dat was gelukkig te verklaren door een laagliggende placenta. Met 21 weken verloor ik weer behoorlijk wat bloed en daarom moest ik een paar dagen worden opgenomen in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Daarna ben ik met 24 weken weer behoorlijk wat bloed verloren en toen is besloten mij direct te laten opnemen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Ze zijn hier gespecialiseerd in vroeggeboorte en ze hebben uitgebreide echo’s genomen om te kunnen verklaren waar het bloedverlies nu precies vandaan komt. Toen is gebleken dat mijn placenta uit 2 delen bestaat en dat er sprake is van ‘Vasa Previa’. Hierbij lopen de bloedvaten van de baby door de vliezen heen en dat kan dus heel gevaarlijk zijn op het moment dat de vliezen breken.

Het was een erg spannende tijd. Ik bleef steeds wat bloedverlies houden en daarom moest ik blijven. Het streven was om de baby met 37 weken te halen via een keizersnede omdat we het moment van het breken van de vliezen voor moesten blijven.

In de week voor 30 november had ik geen bloedverlies meer gehad en daarom wilde ik die maandag 30 november met de artsen bespreken of ik naar huis mocht gaan. Ik was erg op want ik lag inmiddels al 5 weken in het ziekenhuis. De nacht van zondag op maandag begonnen ineens spontaan de weeën en we konden geen risico nemen dus vrij snel werd besloten dat het een spoedkeizersnede werd! Gelukkig was mijn man net op tijd! Ik kreeg mijn ruggenprik en op dat moment hoorde ik dat mijn man er was, dat was ontzettend fijn!

Op het moment dat je geboren werd, was ze nog maar 29 weken en 5 dagen oud. Gelukkig ben je erg dapper en je had een goede start! Omdat het toch nog een beetje onverwacht was hadden we nog geen naam voor je! Je ging dus in eerste instantie naar de afdeling als ‘meisje Teran’. Dit is een verhaal wat wij jou later nog heel vaak gaan vertellen! Maar diezelfde middag hebben we de knoop doorgehakt en je heet:  Fenna Teran!

Na 1 week mocht je al over naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hier lig je inmiddels alweer 4 weken en je doet het erg goed! Je bent inmiddels van de zuurstof af en vandaag heb je voor het eerst je voeding uit een flesje gedronken! Als je zo door blijft gaan dan mag je over 2 weken naar huis en daar kijken we nu al erg naar uit!

Zaterdag 21 december kregen we bezoek van Tineke om een fotorapportage te maken en dat heeft ze zo mooi gedaan! We zijn nog steeds erg onder de indruk van de foto’s! Zo mooi hadden we ze zelf nooit kunnen maken! Tineke, nogmaals erg bedankt!!

Echt heel fijn dat er zo een stichting bestaat!

Liefs,Rik, Jessica, Lisa en Fenna Teran

 

Fotograaf;

Een prachtig klein, sterk meisje wat een heerlijke glimlach tevoorschijn toverde in haar couveuse!
Die gaat er wel komen met zulke liefhebbende en gemotiveerde ouders! Veel geluk met zijn drietjes!

Tineke Goesbers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.