Chiel

blog

Ouders:

In de nacht van 28 op 29 november wordt Monique wakker van steken in haar buik. “ Als je niet beter wist, kan ik me voorstellen dat weeën zo voelen”. Nadat Monique ook wat vocht verloor, raakt alles na een telefoontje met het ziekenhuis in een stroomversnelling. In het MCH Westeinde werd al snel geconcludeerd: “houd er maar rekening mee, dat u voor de lunch ouders bent”. Er schiet van alles door je hoofd: Dat is zeven weken te vroeg…en de aannemer is nog aan het verbouwen…en alle babyspullen staan nog elders. Er was weinig tijd daar over te piekeren: Chiel was er om half twaalf, inderdaad voor de lunch.

Na de eerste enthousiaste onderzoeken, werd het beeld gaandeweg de middag minder rooskleurig. Omdat Chiel moeite had met uitademen, werd hij verplaatst naar het Bronovo-ziekenhuis waar ze hem met de Cpap konden ondersteunen. Tegen de tijd dat ook wij daar aankwamen ging het verder bergafwaarts en werd besloten om Chiel snel naar het LUMC te verplaatsen. Door twee behandelingen met surfactant knapte hij zienderogen op en mocht hij na een kleine week terug naar het Bronovo. Na een maand ziekenhuis is Chiel inmiddels thuis.

Deze periode was voor ons een logistieke en emotionele achtbaan. Daardoor neem je onvoldoende tijd om stil te staan bij zijn bijzondere start, laat staan dat je de tijd neemt er foto’s van te maken. De mogelijkheid van een early birds reportage is daarom voor ons een zeer speciaal aandenken aan een periode die we nooit meer zullen vergeten.

 

Fotograaf:

Zondag 20 december 2015 ben ik op reportage geweest in het Bronovo ziekenhuis waar ik lieve Chiel en zijn ouders mocht ontmoeten.

Chiel is op 29 november 2015 geboren met 33 weken en was tijdens mijn bezoek precies drie weken oud. Wat een sterk mannetje, papa en mama hebben hem samen verschoond en daarna gevoed en gewogen. De verpleging was erg vriendelijk en heeft er mede voor gezorgd dat ik de mogelijkheid kreeg om de mooie momenten vast te leggen van Chiel en zijn ouders.

De dag voor oudjaarsdag mocht Chiel naar huis, wat een goed nieuws! Ties en Monique, ik wil jullie met zijn drieën heel veel geluk wensen. Het is jullie heel erg gegund.

Liefs, Chadé

10 antwoorden
  • Ties en Monique
   Ties en Monique zegt:

   Enorm veel dank voor je geweldige zorg voor Chiel en voor ons. Hoewel het niet de start was die we vooraf bedacht hadden, voelde het wel als een warm thuis. Bedankt!

   Beantwoorden
 1. Bianca
  Bianca zegt:

  Beste ouders van Chiel,

  Allereerst gefeliciteerd met jullie prachtige mannetje, en wat fijn dat hij thuis is!
  Heel toevallig heb ik ook een Chiel, geboren met 33 weken, ook midden in de verbouwing. Chiel is inmiddels 14 en doet het prima. Nu verzamel ik ook geboortekaartjes met zijn naam, en nu zou ik het wel heel super vinden om het kaartje van jullie Chiel aan mijn verzameling toe te mogen voegen. Uiteraard vergoed ik de verzendkosten.
  Ik hoop van jullie te horen, geniet van jullie Chiel en veel geluk met hem

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.