Even voorstellen: Maddy

Vanaf deze maand wordt de stichting aangesterkt met een team aan bloggers.
Denise, Sylvia, Maddy en Nathalie gaan jullie vanaf nu verblijden met diverse ontroerende, informatieve, persoonlijke en handige artikelen over alles wat met de stichting te maken heeft. Maar voordat ze dit doen stellen ze zich graag aan jullie voor! Met vandaag aan het woord: Maddy Houkes!

Mijn naam is Maddy Houkes (29) en woon samen met Dennis (36), zoon Bob Billy (2) en onze twee gekke Franse Bulldogs in Utrecht. Ik ben positief, perfectionistisch en nieuwsgierig met veel liefde voor strand, sneeuw en samen zijn. Als moeder ben ik altijd op zoek naar gezonde kindermaaltijden, uitdagend & duurzaam speelgoed en leuke (buiten)speelplekken met goede koffie!

Ouderschap en hechting

Tijdens mijn studie heb ik mij gespecialiseerd in de ontwikkeling van het jonge kind. In de jaren die volgden, kon ik doorgroeien in de kinderopvang en kreeg ik steeds meer affiniteit met ouderschap en hechting. Vanuit deze interessegebieden ben ik opleidingen gaan volgen tot docent babymassage en draagdoekconsulent. Onder de naam Petit ChouChou geef ik cursussen aan ouders, waarmee ik ouders tips & tricks leer voor het ergonomisch dragen van hun baby en word ik enthousiast om ouders te zien genieten van hun kleintje.

Bob

Twee jaar geleden kwam onze eigen kleine Bob spontaan te vroeg ter wereld. Een onzekere periode volgde, waarin zorgen, verdriet en geluk elkaar afwisselden. Als kersverse ouder kwam ik in een bubbel terecht waarin op dat moment alles draaide om de gezondheid en het welzijn van Bob. Veel van mijn dromen en idealen over de eerste momenten met mijn kindje moest ik laten varen en ik heb mij volledig overgegeven aan alles wat er op ons af kwam. Elk mogelijk moment om met hem samen te zijn, hebben we benut. En elke dag weer reed ik met tranen over mijn wangen terug naar huis.

Earlybirdje

In het ziekenhuis ontving Bob een ‘Earlybirdje’ dat gehaakt was door een lieve vrijwilliger. Een ogenschijnlijk klein gebaar, maar voor ons stond het symbool voor de liefde waarmee zo veel vrijwilligers werken aan een waardevolle herinnering voor ouders en kinderen. Dit was voor mij de eerste échte kennismaking met Stichting Earlybirds Fotografie. Al gauw voelde ik dat ik graag iets wilde betekenen voor de stichting, dus met veel liefde ga ik mijn ervaringen en interesses delen in mijn blogs voor Earlybirds.

Zoals veel vroeggeboren kindjes, is ook Bob een echte vechter. Zijn ontwikkeling is ontzettend hard gegaan en inmiddels is hij een peuter met echt een eigen willetje en klaar om de wereld te ontdekken!

2 antwoorden
 1. Inge van olst
  Inge van olst zegt:

  Mooi geschreven Maddy.
  Ons meisje is ook veel te vroeg geboren. Wat fijn dat er tegenwoordig earlybirdsfotografie bestaat. Ik ben zelf fotograaf, maar ik was zelfs te ziek om haar meer dan een keer te bezoeken.
  Ik hoop dat de stichting veel mensen kan bij maken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.