Emma prematuur 34 weken saturatie neonatologie

Emma

Emma prematuur 34 weken saturatie neonatologie

Maandag 16 mei was ik in het MST Enschede te gast bij ouders Saskia en Alex en hun schattige dochtertje Emma. Emma is met 34 weken en 5 dagen geboren. De zwangerschap verliep in eerste instantie goed, maar na de 20e week traden er complicaties/pijn op.  Op 13 mei volgde opname in het ziekenhuis. De ontsluiting zette aanvankelijk niet door, maar toen later eenmaal de vliezen braken en de weeën op gang kwamen was het een snelle bevalling (uurtje!).

Emma leek het in eerste instantie goed te doen, maar de kinderarts oordeelde toch dat de saturatie niet goed was, verder kreunde Emma toch wel veel en was ze eigenlijk te rustig; de longblaasjes en haar zenuwstelsel waren nog niet voldoende ontwikkeld en Emma moest naar neonatologie.

Na 3 dagen kon Emma gelukkig naar de Medium Care waar ze al met al twee weken heeft gelegen.

Mama is zo’n beetje de hele dag bij Emma en papa komt langs wanneer hij kan. Al bij al is het een vermoeiende en enerverende tijd geweest en nog blijft t een beetje spannend.

Maar het gaat nu toch de goede kant. Op het moment van de shoot zijn nog een paar dingen die iets beter kunnen maar als dat verbetert en als alle controles en functies stabiel genoeg zijn, dan mag Emma met papa en mama naar huis. Waar natuurlijk ook grote broer Niels en grote zus Lieke op Emma zullen wachten! Ik denk dat het iedereen niet snel genoeg kan gaan!

Op maandag 30 mei is Emma ontslagen uit het ziekenhuis en is ze thuis. Leuk dat ik een uurtje bij jullie mocht zijn! Ik wens Saskia en Alex, Niels en Lieke, maar vooral ook Emma heel veel succes en geluk samen toe!

Groetjes Perry

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.