Eline prematuur geboren 30 weken WKZ Utrecht

Eline

Eline prematuur geboren 30 weken WKZ Utrecht

Wat trof ik op 13 juli een schattig klein meisje in het Meander Ziekenhuis in Amersfoort met trotse zussen Hannah en Myrthe en broer Lucas, maar bovenal trotse ouders!

Lieve, kleine Eline kwam al met 30 weken en 6 dagen ter wereld in het WKZ in Utrecht en dat moest ineens met spoed omdat het met moeder MariĆ«lle niet goed meer ging.Ā Gelukkig had Eline een goede start en knapte mama ook goed op, zodat ze op 5 juli al mochten verhuizen naar Amersfoort.Ā Hier gaat Eline dapper verder met groeien, en hoe! Geboren met 1360 gram is ze inmiddels al meer dan 200 gram gegroeid, zo knap!Ā En sinds een paar dagen drinkt ze ook al uit een flesje. Vol trots mochten de zussen en broer Eline voor het eerst op schoot, ze keek ze af en toe al even heel wijs aan!

Lieve Eline: blijf je flesjes maar zo knap drinken, dan mag je hopelijk snel mee naar huis!Ā Marcel en MariĆ«lle: ik wens jullie alle liefde en geluk met Eline en jullie mooie gezin!

*********

De ouders:

Lieve Eline,

Op de dag dat wij op vakantie zouden gaan, moest mama naar het ziekenhuis. Zestien dagen daarna kwam jij ter wereld, gelukkig en gezond. Met 30 weken en 6 dagen moest jij wel in de couveuse, met veel draadjes aan jouw mooie fijne lijfje. Nu ben jij drie weken oud en doe je het heel goed. Van al die draadjes en slangetjes zijn er nog heel weinig over, zodat wij jou heel fijn bij ons kunnen houden.

Je bent een pittig meisje, heel lief en mooi, dat haar flesje steeds vaker leegdrinkt. Natuurlijk hopen wij, dat je na een paar weken lekker met ons mee naar huis mag. Daar kun je dan opgroeien, samen met jouw broer en zussen, tot een grote, mooie, sterke meid!

Lieve Eline, ga zo door!

Op zondag 12 juli 2015 zijn er hele mooie foto’s gemaakt door een fotograaf van Earlybirds. Dit was erg fijn om mee te maken. Wij hopen over een aantal jaren jou te kunnen laten zien hoe klein en mooi jij was als een baby in een couveuse.

Liefs papa en mama

5 antwoorden
 1. Mariƫlle
  Mariƫlle zegt:

  Ondertussen gaat het heel erg goed met Eline, ze weegt al 1990 gram.
  Eline ligt al in een gewoon bedje, drinkt goed uit de fles, nog een enkel ‘dipje’, op naar huis;-).
  Gisteren is de sonde er uitgehaald ivm irritatie, maar we gaan nu kijken of hij er uit kan blijven.

  Ga zo door lieve Eline!

  Trotse pappa en mamma

  Beantwoorden
 2. Nelleke
  Nelleke zegt:

  Lieve Eline,

  Vrijdag 26 juni; de verjaardag van mijn dappere zus, jouw moeder. Jij, net 1 dag oud, lag in de couveuse toen ik je voor het eerst zag. Gemengde gevoelens. Trots en blij dat jij al grotendeels zelf ademde en liet zien dat je al volop het leven met beide handjes aanpakte. Nog heel klein en teer, maar een prachtige, volmaakte meid.

  Beantwoorden
 3. Nelleke
  Nelleke zegt:

  Maar in de andere kamer lag jouw moeder, mijn zus, bij te komen van weer een heftig insult. Angst, maar ook hoop en vertrouwen voelde ik. En dankbaarheid dat ik er die dag kon zijn.
  Inmiddels hebben jullie allebei, met steun van papa, herstel en groei laten zien. Mama zal nog lange tijd nodig hebben om te herstellen, maar met liefde, zorg en aandacht zal dit goedkomen.

  Beantwoorden
 4. Nelleke
  Nelleke zegt:

  Eline, hopelijk mag je binnenkort naar huis, jouw thuis, een warm nest waarin je liefdevol wordt ontvangen door jouw papa en mama. En je krijgt er ook nog twee lieve zussen en een broer bij .
  Veel geluk en goede gezondheid.

  Liefs van je tante Nelleke

  Beantwoorden
 5. Mariƫlle
  Mariƫlle zegt:

  Vandaag mag Eline mee naar huis!
  Eline drinkt haar flesjes goed, is ruim 2200 gr, heeft geen dipjes meer en doet het goed.
  Heerlijk om straks naar het ziekenhuis te gaan om haar op te halen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.