Duuk

Duuk

Op de nacht van 15 op 16 maart waren mijn vliezen gebroken. Echter omdat dit mijn eerste zwangerschap was, had ik dit niet in de gaten. Ben dus ook gewoon gaan werken die dag. Was op dat moment 30 weken zwanger, en meende dat ik last had van incontinentie door het indalen van de baby. ‘s Avonds had ik mijn zwangerschapscursus en legde mijn probleem voor in de groep, of dit probleem vaker voorkwam. Toen werd mij geadviseerd om toch maar voor de zekerheid de verloskundige te bellen en het te laten checken. Had dus na de cursus meteen mijn verloskundige gebeld om dit probleem voor te leggen. Zo stelde ze mij ook enkele vragen, waarbij ik toch wat onzeker van werd. Ik moest dus ook meteen naar de praktijk komen.

Daar aangekomen werd het al snel duidelijk dat mijn vliezen waren gebroken bij 30 weken zwangerschap. Toen is alles heel snel gegaan. We waren meteen naar het Bernhoven ziekenhuis in Uden gereden, waar al een team voor mij klaar stond om alles te checken. Gelukkig deed de baby het heel goed en was er ook geen weeën activiteit. Maar omdat Bernhoven geen baby’s kunnen behandelen bij een geboorte onder de 32 weken werd ik die avond nog overgeplaatst naar Veldhoven.

Zo gingen de dagen voorbij in Veldhoven. Maar ja, er moest ook nog zoveel geregeld worden. Want zou nog van alles doen als ik verlof zou krijgen. Helaas heb ik daar niet van mogen genieten. Zo kon ik wel na 2 weken alweer terug naar Bernhoven omdat het zo rustig was.

Helaas bleef het toen niet meer zo rustig en kreeg al op de eerste avond in Bernhoven last van voorweeën. Dit duurde tot de volgende dag, en zetten toen toch snel door. Ik ben bevallen van een jongen op 1 april 2015 met 32 weken en 4 dagen.

Wat was dat een mooi moment, de eerste keer mijn zoon vast te houden. Was hier zeer emotioneel onder, omdat ik niet verwacht had meteen na de bevalling hem vast te mogen houden. In Veldhoven hadden ze namelijk ons voorbereid op de bevalling daar, dan zou het pasgeboren kindje eerst onderzocht worden zodat je na een half uur hem heel even vast kon houden en dan in een couveuse worden gelegd. Maar wat deed hij het al meteen goed, hij kwam huilend op de wereld en was mooi van kleur. Hij heeft wel een dag aan de CPAP gelegen ter ondersteuning, omdat hij wat kreunde. Op de couveuse afdeling waren ze heel tevreden en vonden hem ook heel sterk.

Zo mocht hij na 10 dagen uit de couveuse en in een bedje. Dit speciale moment heeft Inge voor ons met foto’s vastgelegd.

Zo heeft hij 4 weken in Bernhoven gelegen en mocht hij naar huis. Na al die weken in het ziekenhuis te hebben geleefd konden we eindelijk genieten thuis. Heerlijk! Hij doet het nog steeds hartstikke goed. Je merkt dat hij elke dag sterker wordt. Zo begint hij ook wat zwaarder te worden. Heerlijk om te zien dat hij wat vollere wangen en billen begint te krijgen. Het was een drukke en heftige periode, wat voor ons gelukkig allemaal heel positief was verlopen. Hier zijn wij de medische wereld ook ontzettend dankbaar voor.

Bedankt voor de mooie foto’s, Inge!

Groetjes Ruud Heike en Duuk

6 antwoorden
 1. Janneke Gevers van Keulen
  Janneke Gevers van Keulen zegt:

  Gefeliciteerd met jullie zoontje! Wij zijn 21 mei 2014 bevallen in het Bernhoven nadat bij 31+5 weken mijn vliezen braken (bij 29 weken ook een week opgenomen geweest in het Bernhoven ivm vroege weeën). Ik heb tussendoor eerst nog in Nijmegen gelegen, omdat Veldhoven vol lag. Gelukkig uiteindelijk terug naar Bernhoven en daar met 32+1 bevallen van onze dochter. Heb dit alles als een spannende tijd ervaren, maar wat zijn we goed opgevangen en wat werken er lieve dames bij de couveuse afdeling. 12 mei de laatste controle bij de kinderarts gehad en donderdag wordt ons meisje al weer 1 jaar. Geniet van jullie zoontje en hopelijk doet hij het goed!

  Beantwoorden
  • Heike
   Heike zegt:

   fijn om te horen dat bij jullie ook alles goed gegaan is en nog steeds gaat. Het zijn sterke kindjes die prematuurtjes 😀

   Beantwoorden
 2. Anne v Eert
  Anne v Eert zegt:

  Heike en Ruud,
  Geniet van het sterke ventje.
  Jullie verdienen een geweldige tijd na deze hobbelende weg.
  Denk ook goed aan jezelf Heike en Ruud met Duuk in het midden.

  Beantwoorden
 3. Anita
  Anita zegt:

  Heike, en Ruud, bijzonder verhaal!
  Ik wens heel veel geluk en geniet van elk moment.
  Gefeliciteerd met jullie kleine sterkte menneke!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.