Dex en Mila prematuur 36 weken beademing couveuse

Dex & Mila

Dex en Mila

Ik kreeg een mail dat er een tweeling geboren was in het Sint Anna ziekenhuis in Geldrop. Dex en Mila waren geboren met 36 weken zwangerschap. Deze familie was helaas al niet onbekend in het ziekenhuis. Hun eerdere zoontje Levi heeft namelijk ook een moeilijke start gehad en heeft enkele maanden in Maastricht in het ziekenhuis gelegen na de geboorte.

Nu ook Dex en Mila. De zwangerschap verliep gewoon normaal. Wat kleine klachten maar volgens Lucy dingen die er normaal bij horen. Lucy ging op controle bij de gynaecoloog. Hier bleek dat zij al ontsluiting had. Ze mocht dus blijven en de kindjes zouden ook niet lang op zich laten wachten. Het was kiezen of de kindjes die dag nog geboren zouden worden. Want dan zouden de vliezen gebroken worden en de tweeling op 4 december geboren worden. Of te wachten op de natuurlijke manier dan was de kans groot dat zij op 5 december geboren werden. Gekozen werd voor 4 december en de vliezen werden uiteindelijk geprikt. Mila kwam als eerste en als tweede Dex.

Alle twee hadden het lastig om hun temperatuur goed te houden. Dex had hierbij ook het probleem dat zijn kraakbeen van zijn luchtpijp niet voldoende rijp was. Hierdoor werd hij aan de beademing gelegd. Nu heeft hij deze alleen nog zodat er wat extra druk door zijn luchtpijp komt waardoor het ademhalen voor hem gemakkelijker gemaakt wordt.

Toen ik de afspraak maakte hoorde ik dat Dex in de couveuse lag en Mila in een gewoon bedje. Toen ik in het ziekenhuis was vertelde Lucy dat ze ook nog niet echt heeft kunnen knuffelen met Dex en dit best miste. Boven op de afdeling aangekomen vertelde de verpleging het goede nieuws dat Dex uit de couveuse mocht en in een gewoon bedje kon gaan liggen. Super was dit voor hen om te horen. Dit hield ook in dat ze eindelijk samen op de foto zouden kunnen gaan!!

Nadat Mila lekker gebadderd had kon mama ook even lekker buidelen met Dex. Super om te zien hoe deze beide ouders trots omgaan met deze tegenslag en er zich niet door uit het veld laten slaan. Grote broer Levi kon er vandaag helaas niet bij zijn. Hij was namelijk te verkouden en de kans op besmetting was hierdoor te groot. Ook hij kan straks als trotse grote broer genieten van zijn broertje en zusje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.