Chloe prematuur 27 weken vliezen gebroken

Chloe

Chloe prematuur 27 weken vliezen gebroken

Op weg naar het Zaans Medisch Centrum, naar een meisje genaamd Chloe. Geboren na ruim 27 weken zwangerschap. Op de afdeling ontmoet ik haar ouders en haar grote broer Duane. Enthousiast toont hij mij zijn kleine zusje in de couveuse. Het is tijd om te buidelen bij mama die daar zichtbaar van geniet.

Chloe doet het erg goed, hopelijk kan zij gauw mee naar huis. Ik wens de ouders en broer van Chloe heel veel geluk en liefde met elkaar.

Warme groet, Suzanne

***********

De ouders:

Het verhaal begon in Frankrijk. Ons leuke uitje naar Disneyland Parijs werd ineens na een probleemloze zwangerschap toch schrikbarend onderbroken! Mijn vliezen braken met een zwangerschapsduur van 26+2 weken, ik had een scheurtje in mijn vruchtzak. Na 5 dagen opgenomen te zijn geweest in het ziekenhuis in Frankrijk werden we gelukkig opgehaald door een ambulance en werd ik overgeplaatst naar het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Na bijna 2 weken complete bedrust kwam de bevalling toch spontaan op gang. Midden in de nacht van 24 juni, werd ik wakker van de pijn en kwamen de weeën al snel achter elkaar. Helaas was er op de NICU afdeling geen plek voor Chloe dus moest ik nog even halsoverkop naar het AMC gebracht worden. Na een heftige ambulancerit en weeën die bleven aanhouden kwam ik om 05:10 aan in het AMC. Papa was er net op tijd want onze lieve mooie Chloe Jordan werd met 27+6 weken om 5:25 geboren!

Ze woog een kleine 1195 gram en was ongeveer 34 a 35 cm. Zo onrijp maar al helemaal af en ó zo klein maar zo ontzettend sterk. Onze kleine meid doet het vanaf dag 1 super goed, nooit zuurstof of rare incidenten gehad en ze is ook altijd stabiel gebleven! Nu bijna 6 weken verder weegt ze alweer 1824 gram en is ze 42 cm en doet ze het nog veel beter! Nu is het aan haar om te groeien en bloeien tot wij ons wondertje eindelijk mee naar huis mogen nemen. En op die dag kunnen wij haast niet wachten.

Graag willen wij stichting Earlybirds en Suzanne bedanken dat wij door jullie deze speciale en bijzondere periode konden vastleggen door middel van een fotoreportage!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.