Cato prematuur geboren zwangerschapsvergiftiging spoedkeizersnede

Cato

Cato prematuur geboren zwangerschapsvergiftiging spoedkeizersnede

 

De ouders:

De zwangerschap verliep op rolletjes, snel zwanger, geen klachten of kwaaltjes. Tijdens een pretecho hoorden we dat ons gevoel goed zat, we kregen een dochter! Tijdens de 20 weken echo nog steeds alles prima in orde en ook de controles bij de verloskundigen verliepen perfect.

Op een zondagavond kwam ik laat thuis van het werk. Ik was een beetje moe en ging snel naar bed. Maandagochtend voelde ik me niet lekker. Een bezoek aan de verloskundige eindigde met een ziekenhuisopname. Ernstige pre- eclampsie. En onze dochter bleek niet meer te krijgen wat ze nodig had, ze bleek te klein en te licht. Er werd ingestoken op longrijping en het werd ons duidelijk, de zwangerschap zou geen 40 weken duren. Het ging zelfs nog sneller dan we hadden kunnen bedenken, op dinsdagochtend bleek dat de situatie voor moeder en kind te gevaarlijk was en een spoedkeizersnede volgde.

Op dinsdag 30 juni om 12.05 werd onze mooie dochter Cato geboren, na 30 weken zwangerschap. Cato was te klein en woog 1100 gram, maar ze was sterk en bleek een eigen wil te hebben. Cato kreeg het kort na haar geboorte nog zwaarder, een hersenbloeding en het vocht kon niet afgevoerd worden. En dus moest Cato met haast naar het WKZ. Na het plaatsen van een drain knapte Cato op en ze groeit nu als kool. We hebben echter nog een lange weg te gaan voor we Cato mee naar huis mogen nemen, maar desondanks genieten we elke dag van haar en zijn we echte trotse ouders.

Dit wilden we graag vast laten leggen en met dank aan Tineke en Earlybirds hebben we nu hele mooie foto´s om ons blijvend te herinneren aan deze spannende, soms verdrietige, maar vooral bijzondere periode in ons leven.

********

De fotograaf:

Kleine dappere Cato. Wat een prachtig meisje dat een echt vechtertje blijkt te zijn en inmiddels al een pond gegroeid is! Nog niet eerder een klein earlybirdje voor mijn lens gehad die zo vaak aan het ‘ lachen’ was!  Ik ging dan ook zelf met een glimlach naar huis. Veel geluk met Cato!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.