Cas prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, Jeroen Bosch ziekenhuis, gebroken vliezen, spoedkeizersnede, MMC Veldhoven, NICU, couveuse, buidelen, sonde

Cas


Cas prematuur geboren met 32 weken en 5 dagen, Jeroen Bosch ziekenhuis, gebroken vliezen, spoedkeizersnede, MMC Veldhoven, NICU, couveuse, buidelen, sonde

Door de fotograaf:

Op 23 oktober 2018 mocht ik een reportage maken van een prachtig klein jongetje met de naam Cas in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Cas is geboren na een zwangerschap van 32 weken en 5 dagen en was tijdens de fotoshoot 14 dagen oud. Helemaal onverwacht braken mama’s vliezen met 32 weken. Cas is daarna nog 5 dagen in de buik blijven zitten en moest toen helaas met een spoedkeizersnede gehaald worden. Omdat hij wel zuurstof tekort heeft gehad bij de geboorte heeft Cas de eerste 3 dagen doorgebracht in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Hij deed het gelukkig zo goed dat de NICU niet meer nodig was en hij met papa en mama al snel naar het JBZ in Den Bosch mocht verhuizen. Ook daar maakt Cas grote sprongen. Al snel mag hij uit de couveuse en in een warmte bedje. Hij oefent al met drinken bij mama en groeit als kool! Waarschijnlijk zal hij morgen de mijlpaal van 2 kg bereiken!

Tijdens de fotoreportage wordt Cas verschoont en gewogen. Ook mag hij zowel bij papa als bij mama lekker buidelen. Prachtige momenten! Cas zal nog even goed moeten oefenen met drinken en lekker groeien en dan komt hopelijk snel het moment in zicht dat ze lekker met z’n drietjes naar huis mogen!

Wat later bereikte mij het bericht dat Cas toch nog een ernstige complicatie heeft gekregen waardoor hij weer terug moest naar de NICU van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Na een week in Veldhoven ging het gelukkig snel weer de goede kant op met hem en is het fantastisch om te horen dat Cas sinds enkele dagen lekker thuis is met zijn ouders. Ik wens jullie heel veel liefde, gezondheid en geluk toe met elkaar!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.