Wienand prematuur geboren met 33 weken UMCG, CTG, spoedkeizersnede, sonde

Wienand


Wienand prematuur geboren met 33 weken UMCG, CTG, spoedkeizersnede, sonde

Tijdens de groei echo van 28 weken kwamen ze er achter dat de toen nog ongeboren Wienand niet goed groeide en 5 weken achter liep. Er volgde toen dagelijks een CTG die moeder door moest sturen naar het ziekenhuis. Uiteindelijk bleek dat de werking van de navelstreng niet goed was en dat het niet meer verantwoord was om thuis te blijven… Eenmaal in het UMCG werd er 2 maal per dag een CTG gemaakt. Tot 2 februari… Moeder dacht dat ze Wienand niet meer voelde. Uit de extra CTG bleek inderdaad dat Wienand het erg moeilijk had en werd Wienand met 33 weken met spoed gehaald.

Zo blijkt maar dat een moeder gevoel dieper gaat dan wat dan ook, als moeder niet naar haar gevoel had geluisterd waren ze waarschijnlijk Wienand verloren. Terwijl moeder dit mij verteld heb ik al overal kippenvel, maar als ik dan hoor dat ze al eerder een dochtertje verloren zijn met 21 weken verdwijnt mijn kippenvel de hele ochtend niet meer.

Gelukkig gaat het inmiddels goed met Wienand, al met al heeft hij 12 weken in het ziekenhuis gelegen en heeft thuis nog 6 maand aan extra zuurstof gezeten. Wienand geniet nu van alle aandacht die hij krijgt van zijn 3 grote broers!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.