Benthe prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, Rijnstate ziekenhuis, medium care, Radboud UMC, sondevoeding

Benthe

Benthe prematuur geboren met 30 weken en 2 dagen, Rijnstate ziekenhuis, medium care, Radboud UMC, sondevoeding

Zaterdag 9 December , het is een prachtige winterdag als ik in de vroege ochtend op weg ga naar lieve kleine Benthe om haar te mogen fotograferen voor Earlybirds. Onderweg blijkt dat fietsen iets te enthousiast was, er ligt meer sneeuw dan ik aanvankelijk dacht, maar wat een mooi landschap op mijn route langs het park onderweg naar het Rijnstate ziekenhuis. Ik bedenk me dat je pas 35 weekjes jong bent en nu al je eerste sneeuw hebt.

In een lekker warm kamertje op de medium-care afdeling ontmoet ik jouw trotse ouders. Een warm kamertje blijkt al snel een understatement te zijn, een sauna is het, maar het zorgt er o.a. voor dat jij heerlijk ligt te doezelen in je bedje en niks meekrijgt van de winterse omstandigheden buiten.

Je ziet er prachtig en tevreden uit, je bent al flink gegroeid verzekerd je trotse vader mij, waarop hij mij een foto laat zien op z’n mobiel. De foto is in het Radboud in Nijmegen genomen, 5 weken geleden kwam je daar heel onverwachts met 30.2 weekjes ter wereld. Je mamma en pappa zijn er nog een beetje beduusd van. “De zwangerschap was toch pas net echt begonnen”? “Een paar dagen daarvoor hadden we nog een pretecho met jou”, “de echoscopiste zag al dat je behoorlijk ingedaald lag, maar je had nog genoeg ruimte om weer naar boven te zwemmen, verzekerde ze ons”…

Dat deed je dus niet, je hebt je ouders flink verrast, in de ochtend van 4 november dacht je moeder nog aan een blaasontsteking maar diezelfde avond was je er al.

De eerste 4 dagen waren erg spannend. Je viel erg veel af zonder duidelijke reden. Gelukkig keerde het tij zich na deze dagen. Je komt weer op gewicht en daarna blijf je mooi aankomen en goed groeien. En dat is te zien. Ik zie nu, slechts 5 weken later, een weliswaar klein meisje, maar bovenal een heel gezond dametje.

Ik geniet enorm van het foto’s maken, ik geniet ervan om 2 hele lieve, relaxte en troste ouders te zien. Je bent zo gewenst, zo welkom. Ze hebben best een heftig jaar achter de rug maar er is zoveel liefde voor elkaar en voor jou. De liefde spat ervan af en warmt de kamer nog een beetje meer op.

Jij voelt je dan ook zo ontspannen dat we je oogjes de hele shoot lang niet hebben kunnen bewonderen. Je laat je lekker verzorgen. Daarna mag je lekker aan je moeders borst liggen, je bent vastbesloten om eruit te drinken. Even zie ik dat je naast dat je een heel ontspannen meisje bent ook behoorlijk wat wilskracht hebt. Goed om te zien.

Je vader en moeder zijn druk bezig om hun sondevoeding-diploma te halen zodat als jij het zo goed blijft doen je lekker snel naar huis mag, waarschijnlijk nog voor kerst. Wat een mooi kerstkadootje zal dat zijn!

Ik wens jullie al het geluk van de wereld met z’n drietjes.

1 antwoord
  1. Mini
    Mini zegt:

    Ik ben de moeder van Angela.En ik ben zo enorm trots op Angela en Paul.Wat doen ze het goed.En ons kleine meisje groeit goed, jammer dat ze nog wat dipjes heeft.Maar dat gaat zeker goed komen, en dan mag ze snel naar huis.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.