Ayaz prematuur geboren 24 weken

Ayaz

Ayaz prematuur geboren 24 weken

Gisteren ben ik in het AZM geweest voor een bezoek aan Ayaz en zijn ouders. Zij hebben met z’n 3en een hele heftige tijd achter de rug en het was fijn om voor hen een mooie fotoreportage te maken.

De moeder van Ayaz kreeg met 21 weken al weeën. Ze is een paar keer opgenomen in het ziekenhuis, maar werd ook weer naar huis gestuurd. De verloskundigen vertrouwden het niet en hebben mama weer terug naar het ziekenhuis gestuurd. Maar goed ook, want Ayaz is uiteindelijk na 24 weken al geboren. Voor zijn leeftijd had hij een bijzonder mooi gewicht, zo’n 700 gram. Maar de weken en maanden die volgden waren absoluut niet makkelijk, met onder andere meerdere longinfecties en een oogoperatie.

Ayaz is nu 4 maanden oud en het gaat nu gelukkig de goede kant op. Hij mocht van de nicu af en ligt nu op de high care, waar hij naar verwachting nog een aantal weken zal blijven. Papa en mama zijn heel betrokken en mama is soms van ’s ochtends tot ’s avonds op de afdeling. Het is een emotionele tijd en ik zag twee hele liefdevolle ouders die enorm uitkijken naar de thuiskomst van hun kleine vent.

Na de reportage schreef Ayaz’vader:
“Normaal heb je in het ziekenhuis heel veel dingen waaraan je denkt en hoe het allemaal gaat verlopen, maar tijdens de fotosessie hebben we tijd vrij gemaakt voor ons drietjes en nergens aan gedacht. En deze 2 uurtjes hebben we nu dankzij jou kunnen vastleggen waar we hopelijk ons hele leven met Ayaz naar kunnen kijken en vertellen.”

Dat is precies waar ik het voor doe!

Ik hoop dat Ayaz snel sterk genoeg is om mee naar huis te gaan en ik wens jullie een hele fijne toekomst samen. Van wat ik van jullie als gezin heb gezien, zal dat zeker helemaal goed gaan komen.

Liefs,
Steffie van den Akker

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.