Art & Jack prematuur geboren met 27+ weken, tweeling, WKZ, gebroken vliezen, CPAP, sonde, buidelen

Art & Jack


Art & Jack prematuur geboren met 27+ weken, tweeling, WKZ, gebroken vliezen, CPAP, sonde, buidelen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik op bezoek mocht bij tweelingbroertjes Art en Jack in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Bij een tweelingzwangerschap bestaat altijd een groter risico op vroeggeboorte, maar toen bij een zwangerschap van 27 weken de vliezen braken was dat natuurlijk een enorme schok voor de aanstaande papa en mama. De bevalling kon nog een paar dagen worden uitgesteld, maar toen kwamen deze twee mannetjes toch echt op de wereld. Zo klein en fragiel, maar wat deden ze het geweldig!

Toen ik kwam waren Art en Jack pas 2,5 week oud. Art was qua gewicht inmiddels net de kilo gepasseerd en Jack zat daar nog juist iets onder. Toen de jongens ongeveer 6 weken waren zijn ze verhuisd naar Tilburg. Fijn een stapje dichter in de buurt van huis. Daar zijn ze inmiddels van de CPAP en de monitor af. Ze hebben geleerd om zelfstandig te drinken en ze zijn enorm gegroeid. En nu is het dan zover: Art en Jack mogen na al die weken ziekenhuis eindelijk met papa en mama mee naar huis!

Heel veel geluk en liefde voor jullie prachtige gezin en geniet van het samen thuis zijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.