Anne-Lynn prematuur geboren met 33 weken, Gelderse Vallei, placenta, keizersnede, zwangerschapsvergiftiging

Anne-Lynn

Anne-Lynn prematuur geboren met 33 weken, Gelderse Vallei, placenta, keizersnede, zwangerschapsvergiftiging

Bij de hoofdingang van de Gelderse Vallei in Ede ontmoet ik de gezellige familie Boon. Vader Piet, moeder Lenie en hun 4 oudste kinderen: Esther (10), Robert (9), Marlies (7) en Lisette (3). Het is meteen een heerlijk gezellige drukte als we onderweg gaan naar de jongste van het gezin: Anne-Lynn.

Na 32 weken zwangerschap voelt Lenie zich nog prima en verwacht dat hun jongste gewoon na een zwangerschap van een week of 40 geboren zal worden. Maar net voordat ze 33 weken zwanger is, voelt Lenie zich echt niet goed en gaat op vrijdag naar het ziekenhuis ter controle. Daar krijgt ze ineens een bloeding. De echo wijst uit dat een stukje placenta heeft los gelaten. Ook blijkt ze zwangerschapsvergiftiging te hebben. Ze wordt gelijk opgenomen.

Zaterdag verslechteren de bloedwaardes van Lenie zodanig dat er wordt besloten dat de baby die zaterdag nog geboren moet worden. Na precies 33 weken zwangerschap wordt Anne-Lynn op 17 maart ’18 met een keizersnede ter wereld gebracht. Veeeel te vroeg maar wat doet deze dame het geweldig!

Toen ik op Eerste Paasdag (1 april) langs mocht komen lag ze al in een gewoon bedje, waren alle draadjes en ondersteuning weg en was ze weer lekker gegroeid!

Lieve familie Boon, hopelijk mag Anne-Lynn snel met jullie mee naar huis zodat jullie gezin helemaal compleet is!

————————–

Anne-Lynn is inmiddels donderdagavond 5 april thuis gekomen uit het ziekenhuis (35 wk – 5dg). We hebben Eerste Paasdag een ontzettend leuk moment met Elvera gehad. Lekker chaotisch met alle kinderen er bij;- ). Maar wat bleef jij daar rustig onder! Wat mooi dat dit gedaan wordt en wat bijzonder om een prachtige herinnering te hebben aan deze hectische tijd. Dank je wel, Elvera!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.