Amy

 

Van de fotograaf:

Met 27 weken belandde de moeder in het ziekenhuis met een zwangerschapsvergiftiging. Dit was heel toevallig aan het licht gekomen na het maken van een pretecho. Daaruit bleek dat er erg weinig vruchtwater aanwezig was, en dat de baby extreem klein was.

Al de tijd verblijft de moeder in het AMC ter controle en met 30.2 weken wordt in goed overleg besloten om per direct de baby via een keizersnede te halen aangezien het met de moeder ineens erg slecht gaat. Op 4 april wordt kleine Amy geboren en ze weegt dan 1020 gram.

In het AMC is per 1 april een nieuwe koppel-care afdeling geopend en zij zijn een van de eersten die daar verblijven. Mooie nieuwe afdeling waar beide ouders kunnen blijven slapen en zo dichtbij hun pasgeboren kindje kunnen zijn.

De moeder wordt na 3 dagen ontslagen want na de keizersnede gaat alles gelukkig weer goed met haar! In deze eerste week krijgt Amy nog een infectie en is het nog allemaal even kritisch maar gelukkig gaat het snel weer goed en mag ze na anderhalve week naar het Spaarne Gasthuis in Haarlem om verder te groeien.

Als ik langskom voor de reportage, is Amy al 1690 gram en gaat het goed met haar. Binnenkort mag ze proberen zelf te drinken. De komende tijd zal ze nog wel in het ziekenhuis verblijven, het streven is om rond haar uitgerekende datum (10 juni) naar huis te mogen. Waar dan een nieuwe tijd zal aanbreken voor de dappere Amy en haar stoere ouders! ❤

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.