Amber prematuur 26 weken HELLP syndroom infectie buidelen bloedtransfusie

Amber

Amber prematuur 26 weken HELLP syndroom infectie buidelen

Amber is na 26 weken en 6 dagen in het AZM te Maastricht geboren omdat het mama het HELLP syndroom had. In eerste instantie voelde mama zich nog helemaal niet ziek maar ze had een wat gespannen gevoel boven haar buik toen ze van vakantie terugkwamen. Ze hebben toch de verloskundige maar gebeld die hen heeft doorgestuurd naar het ziekenhuis. Anderhalve week later werd Amber geboren. Ze woog zo’n 750 gram en maakte een goede start.

Op het moment dat ik voor het eerst bij hen ben is Amber 2 weken oud. Ik heb eerst een gesprek met de ouders, die nog duidelijk in een rollercoaster zitten. Ze zijn beiden zichtbaar bezorgd en geemotioneerd maar ook heel trots op hun dochter. Als we op de afdeling komen vertelt de verpleging dat Amber een slechte nacht heeft gehad en dat het ook nu nog niet zo goed gaat. Ik voel erg mee met deze ouders die zoveel voor hun kiezen krijgen. Ik geef meteen aan dat het me nu geen goed idee lijkt om te gaan buidelen, ik maak wel een paar foto’s door het raampje van de couveuse en vertrek weer met de belofte dat ik op een ander moment voor hen zal terugkomen.

Een week later, zelfde tijdstip, ben ik weer bij Amber. De afgelopen week heeft ze een infectie gehad en 2 bloedtransfusies gekregen. Het gaat nu weer stukken beter met haar. Ze is nu 3 weken oud en weegt bijna een kilo. Ik maak een paar foto’s terwijl ze lekker slaapt, en daarna mag ze fijn met mama buidelen. Ook van papa krijgt ze veel liefde. Ik maak tussen alle kabels door foto’s van dit lieve gezin en probeer zo goed mogelijk een beeld te geven van hun leven op dit moment.

Lieve Ralph, Debbie en Amber, voorlopig zullen jullie nog even in deze achtbaan zitten maar ik hoop dat elke dag een beetje beter zal gaan en dat jullie spoedig zonder zorgen van elkaar kunnen genieten. Ik wens jullie heel veel geluk samen!

Liefs,
Steffie van den Akker

6 antwoorden
 1. Oma Kitty
  Oma Kitty zegt:

  Steffie wat een geweldige foto’s. Het is hun zo gegund. Heb mijn dochter de laatste tijd niet zo zien stralen. Wat zullen ze nog vaak kunnen genieten van deze fotosessie. Bedankt.

  Beantwoorden
 2. Liz
  Liz zegt:

  Debbie en Ralph, wat een klein wondertje en ze doet het zo goed. De geluk straalt van jullie af. Kan niet wachten om jullie drieen te zien. Steffie- prachtige foto’s.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.