Alexa prematuur geboren met 32 weken, sonde, St. Jansdal, buidelen, couveuse

Alexa

Alexa prematuur geboren met 32 weken, sonde, St. Jansdal, buidelen, couveuse

 
Begin februari ‘20 mocht ik weer op pad naar het Sint Jansdal in Harderwijk. Daar ontmoette ik de knappe Alexa, haar leuke zus Kendra en hun ouders Jacco & Esmeralda.

Esmeralda had een prima zwangerschap van Alexa. Natuurlijk pittig met zo’n leuke en ondernemende peuter erbij, maar alles verliep voorspoedig. Na 32 weken had Esmeralda een drukke dag op haar werk en die avond heeft ze wat last van harde buiken: niet zo gek na zo’n dag en ze nam zich voor om het wat rustiger aan te doen. ”s-Avonds komt Kendra nog een keer haar bed uit en het rommelt nog wat bij Esmeralda. ‘s-Nachts gaat Esmeralda zelfs nog een tijdje naar beneden omdat het toch niet lekker voelt en na een tijd besluit ze Jacco wakker te maken: het lijkt wel alsof het echt begonnen is!Ze bellen de verloskundige en ze gaan meteen naar het ziekenhuis. Daar is al geen tijd meer voor weeënremmer of longrijping en zelfs een ruggenprik is niet meer mogelijk tijdens deze heftige bevalling. Alexa is vastbesloten om te komen!

Op 12 januari 2020 wordt deze knappe strijder geboren! Ze ligt de eerste 2,5 dag van haar leventje in Zwolle, maar het gaat zo goed met haar dat ze op de derde dag al naar Harderwijk mag. Op het moment dat ik langs mag komen zijn de meeste draadjes al verdwenen en heeft ze alleen nog een sondevoedingslangetje. Wat gaat ze snel de goede kant op!

Lieve Alexa, wat super dat je steeds beter gaat drinken! Ik hoop dat je snel met pappa en mama mee naar huis mag als je er helemaal aan toe bent!

————————–

Van de ouders:

Dan de ervaring met Earlybirds, ontzettend waardevol om op deze manier de hectische weken vast te leggen en waar je het allemaal voor doet.. de kleine bird :). Wij vinden fotografie en beeldmateriaal sowieso een mooi medium om het leven weer te geven, omdat het vaak meer zegt dan woorden. Je hebt onze kleine strijder goed vastgelegd en ook hoe trots we als gezin op haar zijn. Het helpt ons te herinneren dat dit ook een bijzondere tijd is/was en dat we zeker ook hebben kunnen genieten van de groei die zij doormaakte. Het buidelen, het wegen en het badderen. Of dat ze uit de couveuse mocht en het moment dat ze van de monitor mocht, dat waren zeker mijlpalen. Als we naar deze foto’s kijken, zien we een klein maar pittig meisje dat het tijd vond om de wereld te ontdekken. Met 3,5 week mochten we naar huis en hoe snel de bevalling ging, gelukkig vlogen deze weken ook om.

Jacco & Esmeralda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.