Adam

Op dinsdag 31 januari begon mijn 26e zwangerschapsweek, tot dan verliep mijn zwangerschap zonder problemen. Toen ik ‘s ochtends opstond, voelde ik echter dat ik bloedde. Gelukkig was Adam in mijn buik actief en schopte hij zo hard als hij kon. Mijn man bracht onze dochter naar de kleuterschool, ik meldde me op het werk om later te komen en de verloskundige controleerde ondertussen de hartslag en stemde ermee in dat we onmiddellijk naar het ziekenhuis konden, om zeker te zijn dat alles in orde was.

Ik heb verschillende controles ondergaan in het ziekenhuis, waarvan de uitslagen niet positief waren. Een groot hematoom naast de placenta, een loszittend membraan en een kortere baarmoederhals. Ze brachten me per ambulance naar het Radboud in Nijmegen. Daar hoorden we verschillende scenario’s, we stemden in met corticosteroïden om de ontwikkeling van de longen te versnellen.

De volgende 3 dagen gingen zonder problemen voorbij en het leek erop dat ik in het weekend thuis kon zijn en gewoon rust kon pakken. Op vrijdag om 12.00 uur kwam mijn man me bezoeken en we waren van plan om een korte wandeling te maken waarna de dokter mij naar huis konden laten gaan. Maar mijn man ontmoette de dokter aan de deur van mijn kamer, die op het laatste moment een echo van de baarmoederhals wilde maken. Nadat de dokter een tijdje naar de baarmoederhals had gezocht, was duidelijk dat er iets niet klopte. Een paar uur later beviel ik van kleine Adam met een gewicht van 680 gram. Hij begon meteen tegen ons begon te schreeuwen en dat hij zelfstandig kon ademen en dat hij een geweldige vechter zou zijn. Hij werd geboren toen na  25 weken + 3 dagen zwangerschap.

Ik ben dankbaar voor de zorg die ik kreeg op de verloskundige afdeling en de intensive care die Adam krijgt op de NICU van het Radboud UMC. Dit is een buitengewoon moeilijke tijd voor ons en alle zorg en ondersteuning in de NICU helpt ons om beter met de hele situatie om te gaan.

En ook Matty bedanken we voor de mooie foto’s, die een mooie herinnering zullen zijn aan deze moeilijke periode.

2 antwoorden
  1. Brechtje
    Brechtje zegt:

    Gefeliciteerd met Adam. Wat is ie mooi. Èn wat heftig. Alle sterkte gewenst voor jullie alle 4 en wie er ook maar voor jullie kan zijn! En met het geleefd worden nog wel even….

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.