Maivey

Dit mooie lieve mannetje Maivey is geboren op 15 februari met 35 weken en 2 dagen zwangerschap.
Bij de 30 weken echo werd gezien dat Maivey slechter groeide en werd qua gewicht erg licht ingeschat.
Daardoor moest ik voor een extra groei echo naar Erasmus MC in Rotterdam waar ook werd geconstateerd dat mijn bloeddruk aan de hoge kant was en eiwitten in mijn urine zaten (zwangerschapsvergiftiging).
Opname was geen optie omdat Maivey nog een grote broer thuis heeft met de naam Mikay.
Dat werd dagelijks op controle voor een CTG en bloeddruk in Ikazia Rotterdam.
Dagelijks CTG, 2x in de week bloed prikken en urine inleveren, om de week een groei echo/doppler onderzoek.
13 februari met de groei echo/doppler onderzoek merkte ik zelf al dat het niet helemaal lekker ging met Maivey in mijn buik en na de CTG kwam er een gesprek met de verloskundige zoals dat dagelijks gebeurde, vroeg haar gelijk wat het plan ging worden omdat ik aanvoelde dat Maivey gehaald moest worden en dat klopte ook..
Die maandag bij thuiskomst alles voor grote broer geregeld en laatste dingen ingepakt.
Dinsdag 14 februari ben ik opgenomen en is er een ballonnetje geplaatst. Die dag bleef het rustig en de volgende ochtend 15 februari haalde de verpleegkundige het ballonnetje eruit en had ik al 3cm ontsluiting doormiddel van het ballonnetje en werd ik naar de verloskamer gebracht waar alles klaar stond voor de komst van Maivey.
8.20 uur werden kunstmatig mijn vliezen gebroken waarop al snel de weeën volgde, Maivey had het al erg zwaar in mijn buik waardoor er extra opgelet werd hoe hij dit zou doen met de weeën en later de weeën opwekkers, rond 10.15 uur werden de weeën opwekkers gestart waardoor het ineens heel snel ging allemaal.
Om 10.50 uur zei de verloskundige dat ze de kamer niet meer verliet omdat ik al op 6 cm zat en de weeën heel snel en heftig volgde op elkaar en vroeg om pijnstilling maar die zou het niet halen en was gevaarlijk voor Maivey i.v.m. hartslag dippingen, om 11.30 uur zat ik op volledige ontsluiting en mocht ik gaan persen (had geen persweeën) en daar was mijn mooie manneke Maivey dan om 11.44 uur geboren.
Toen ik hem voor de 1e keer zag uiteraard helemaal in love op hem maar ook zag ik heel goed waarom hij gehaald moest worden.
Hij was erg klein en licht kwa gewicht maar na mate dagen volgde maakt Maivey kleine stapjes vooruit!
Ondanks dat hij nog in het ziekenhuis verblijft ben ik supertrots op mijn 2 mannetjes want ja grote broer Mikay mogen we uiteraard niet vergeten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.