Zoey prematuur geboren met 29 weken en 6 dagen, weeenremmers, longrijping, NICU

Zoey

Zoey prematuur geboren met 29 weken en 6 dagen, weeenremmers, longrijping, NICU
Ouders Zoey:

Op 18 juni 2017 werd ons dochtertje Zoey geboren met 29+6. Mama had een hele fijne zwangerschap en had nergens last van. Tot de nacht van 16 op 17 augustus. Ze werd ineens wakker met buikpijn. Even later toch de verloskundige gebeld omdat we het niet vertrouwden. Bleek dat we al 3cm ontsluiting hadden! Daar begon ons rollercoaster weekend. Met weeënremmers, longrijping spuitjes en plat liggen. Maar kleine Zoey besloot toch om het door te zetten en werd geboren.

Zoey is een sterke meid en liet dat ook goed zien.  Na 2 weken op de NICU in Maastricht mochten we al naar Venlo. Al een stukje dichterbij huis.  Zoey doet het erg goed, ze moet nog wat sterker worden dat ze alle voedingen zelf kan drinken en nog enkele alarmpjes moeten verdwijnen. Dan mogen we eindelijk met zijn drieën naar huis. Papa en mama kunnen niet meer wachten om lekker samen te zijn!

———————-

Fotografe Milou:

Ik mocht weer op pad voor Stichting Earlybirds. Het blijft bijzonder om nieuwe mensen te leren kennen en wat voor hun te kunnen betekenen met iets wat ik leuk vind om te doen, het maken van foto’s. Wij krijgen een aanmelding waarna wij als fotografen contact opnemen met de ouders. De naam van mama Patty kwam mij bekend voor vanuit de ’paardenwereld’. Toen ik zelf nog paardrijles had zei mijn instructrice vaker ‘bij het paardrijden ga je 2 stapjes vooruit en dan weer eentje achteruit’. Ik denk dat dit in het dagelijks leven ook vaak zo is.

Zoey had op het moment dat ik er was 2 stapjes vooruit gezet, ze lag tevreden te slapen toen ik kwam, net een voeding gehad. Tijdens het fotograferen hebben papa en mama heerlijk met haar geknuffeld, ze was lekker wakker en keek een paar keer recht in de camera. Wat een dotje! Al snel werd ze weer moe en mocht ze weer gaan slapen in haar bedje. Van mama hoorde ik na de reportage dat er weer wat alarmpjes bij waren gekomen. Dit is dan het ene stapje terug maar hopelijk maakt ze weer snel die 2 stapjes vooruit zodat ze lekker mee naar huis mag. Veel geluk samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.