Ziva prematuur geboren met 30 weken, pre eclampsie, keizersnede, NICU, CPAP, Ronald McDonaldhuis

Ziva

Ziva prematuur geboren met 30 weken, pre eclampsie, keizersnede, NICU, CPAP, Ronald McDonaldhuis
Wie had ooit kunnen denken dat wij op 14-12-2016 papa en mama zouden worden van een heel klein meisje: Ziva! Vanwege ernstige pre-eclampsie besloten de artsen dat ons meisje 10 weken te vroeg moest worden gehaald via een keizersnede. En wat een prachtig klein volmaakt mensje kwam er om 15:03 ter wereld. Een inimini mensje waar wij direct verliefd op waren.

Maar hoe klein ze ook was al zoveel mee heeft moeten maken. Ziva lag de eerste week van haar prille leventje op de NICU in Zwolle. Daar werd ze liefdevol verzorgd door een heel team aan artsen en verpleging. Ze had na een goede start helaas een dip en moest aan de beademing. Gelukkig knapte ons meisje snel op en mocht ze over op cpap. Na een week was ze ‘te goed’ voor de NICU en werd ze overgeplaatst naar het Flevoziekenhuis in Almere. Dit kwam voor ons erg onverwachts. Ik knapte maar langzaam op en had nog erg veel last van hoge bloeddruk en hield nog steeds veel vocht vast. We hadden net deze dag onze intrek genomen in het Ronald Macdonald huis in Zwolle, op loopafstand van het ziekenhuis. Nu moesten we heen en weer rijden vanuit Lelystad naar Almere en konden we niet ieder moment van de dag even naar ons meisje toe. Ziva was erg van slag door de verhuizing en ze heeft drie dagen bij moeten komen. Het was slopend om haar daar zo weerloos en vechtend voor een beetje lucht te zien liggen. Gelukkig is ons meisje een vechtertje en knapte zienderogen op.

Iedereen in onze omgeving leefde erg met ons mee. Ons schoonzusje wist van het bestaan van Earlybirds en vroeg of ze ons op mocht geven. Natuurlijk mocht dat! Wij maken zelf wel foto’s maar de kwaliteit laat soms te wensen over. Na 3 weken in Almere kwam fotografe Esther Verwindt bij ons langs op de Neonatologie afdeling van het Flevoziekenhuis in Almere. We hadden net de dag ervoor te horen gekregen dat Ziva na de fotoreportage weer mocht verhuizen, dit keer naar de medium care in het ziekenhuis van. Goed nieuws dus! Inmiddels zat Ziva aan de low flow en was stabiel genoeg voor de verhuizing.

Tijdens de fotoshoot hebben we Ziva heerlijk laten badderen om vervolgens bij papa te laten uitrusten. De shoot ging heel natuurlijk en eigenlijk merkten we nauwelijks dat Esther foto’s aan het maken was.

Inmiddels zijn we een week verder. Ziva is inmiddels 35 weken en heeft geen hulp meer nodig bij het ademen. Ze is de 2kg gepasseerd en ze doet het naar omstandigheden heel goed. Natuurlijk zijn er nog wel wat hobbels en obstakels die ons meisje nog moet overwinnen maar we hebben goede hoop dat ze over een paar weekjes met ons mee naar huis mag. De foto’s kregen we heel al heel snel binnen en we zijn er apetrots op! onze dank is groot voor dit staaltje vakmanschap dat belangeloos voor ons beschikbaar is gesteld. Hier hebben we de rest van ons leven plezier van! het leuke is dat Esther ook de details heeft laten zien waar wij nooit aan gedacht zouden hebben om een foto van te maken.

We hopen dat deze weken van leven tussen hoop en vrees snel tot een goed einde komen en dat we straks heerlijk als gezin van elkaar kunnen genieten…..thuis! Met onder andere deze mooie fotoreportage als mooie herinnering!

Nogmaals dank!
Marina, Robert en kleine Ziva

5 antwoorden
 1. Elske hazenberg
  Elske hazenberg zegt:

  ahhh, wat leuk dat ik de foto’s nu toch nog zie! Fijn om te horen dat het zo goed gaat met Ziva!
  Hopelijk snel naar huis met z’n drietjes,
  groetjes van Elske Hazenberg, de badzuster

  Beantwoorden
  • Marina
   Marina zegt:

   Ow wat leuk! Ja het gaat goed! Ze is van de monitor af en drinkt al soms bij dr mama. Ademen kan zonder hulp en ze krijgt langzaam dikke wangen! We komen haar nig een keertje showen hoor.

   Beantwoorden
 2. Marianne
  Marianne zegt:

  Hoe mooi om later jullie kleine poppekind op de foto terug te kunnen zien samen met Ziva als zij groter is.
  En wat een lieve woorden van haar mama..
  Geniet maar heerlijk samen en hopelijk gaat de tijd snel voorbij en mag zij mee naar haar warme liefdevolle plekje wat “thuis” heet.

  Beantwoorden
 3. Klara
  Klara zegt:

  Wat een mooie herinnering en geweldig dat deze stichting dit voor jullie heeft gedaan! Wist niet dat je een keizersnee hebt gehad Marina, ook dat nog erbij, nou het zijn wel heftige weken voor jullie geweest. Fijn dat het nu zo goed gaat met jullie minimensje.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.