Zayn & Illay

Op 18 september mocht ik de eeneiige tweeling Zayn en Ilay vastleggen in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. De moeder van deze jongens heeft het verloop van de zwangerschap en geboorte hieronder beschreven.
Een indrukkend en heftige start, maar gelukkig zijn het sterke mannetjes die lieten zien dat ze klaar waren om buiten de buik verder te groeien.
Het verhaal van Zayn en Ilay:
Met 26 weken zwangerschap werd ik opgenomen in het Erasmus mc omdat ik al weeën had. Helaas was er geen plek en moest ik naar Leiden. Na 6 dagen opname mocht ik gelukkig weer naar huis.
Een week later weer terug naar het Erasmus mc en opnieuw een opname. Dit keer moest ik naar Zwolle, ik had namelijk weer weeën.
Gelukkig zakte ze na 2 dagen af en mocht ik weer gaan. Twee weken later had ik een controle echo, helaas liep deze iets anders dan verwacht. De doorbloeding van baby 2 was niet op en top en dus moest ik voor de 3e keer opgenomen worden. Na 8 dagen goede controles mocht ik weer naar huis, maar wel elke dag naar het Erasmus mc voor controles.
Dinsdag 30-08-2022 9:00 uur braken thuis mijn vliezen met 33 weken en 1 dag zwangerschap. Om 11:00 uur had ik 2 cm ontsluiting en werd ik overgeplaatst naar het Ikazia Ziekenhuis.
Om 14:00 uur had ik 4 cm ontsluiting, de weeën werden steeds heftiger. Om 16:00 mocht ik eindelijk naar beneden voor een ruggenprik, nog steeds had ik 4 cm ontsluiting.
Om 17:15 uur was ik weer terug op de kamer, daar voelde ik persdrang maar ik had nog niet genoeg ontsluiting (7cm) om te mogen persen.15 minuten later kon ik het niet meer tegenhouden, gelukkig hoefde dat ook niet, want om 17:30 uur had ik eindelijk 10 cm ontsluiting. Na 17 minuten persen (17:47) kwam ons zoontje Zayn ter wereld.
Op naar baby 2…
Baby 2 lag met zijn armpje voor de uitgang.Ze hebben hem geprobeerd te draaien, maar helaas draaide hij met z’n rug voor de uitgang en was ik mijn vruchtwater ondertussen van hem ook verloren.
Met hoge spoed werd ik naar de O.K gebracht. Baby 2 moest via een keizersnede gehaald worden, onder narcose. Om 18:03 uur is ons 2e zoontje Ilay geboren.
Beiden hadden geen ondersteuning voor de ademhaling nodig, wel hadden ze een infuusje en een sonde voor de voeding.
Na 3,5 week ziekenhuisopname mochten onze sterke jongens eindelijk mee naar huis en kunnen we heerlijk genieten van de mannetjes!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.