Yfke prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, couveuse, sonde

Yfke


Yfke prematuur geboren met 33 weken en 5 dagen, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, couveuse, sonde

Van de ouders:
Daar was ze dan….. onze lieve, mooie, kleine kanjer. Donderdag 9 januari werd ze na wat hectische weken dan toch geboren bij een zwangerschap van 33 weken en 5 dagen. In de afgelopen weken hadden papa en mama al het gevoel dat je niet zou wachten tot de 40 weken. Maar we hadden niet verwacht dat we je al zo snel konden bewonderen.

Na het verliezen van een gedeelte van de slijmprop toch maar voor controle naar het ziekenhuis. Dat was toch wel wat aan de vroege kant volgens de verloskundige. Nadat ze in Venlo diverse onderzoeken hadden gedaan werd al snel duidelijk dat het niet helemaal goed was. En we werden doorverwezen naar het ziekenhuis in Maastricht. Daar volgden meerdere onderzoeken. Toen werd al snel duidelijk dat de baarmoedermond niet meer geheel gesloten was en er kans was op een vroeg geboorte ( 31 weken +1). Mama werd opgenomen en kreeg weeënremmers en longrijping. De dagen erna bleef het verder rustig. De kerst kwam eraan. En gelukkig mochten we op 1e kerstdag weer naar huis. Rustig aan doen dat was het advies.

3 januari werd mama weer opgenomen vanwege bloedingen. Deze keer mochten we gelukkig in Venlo blijven omdat we nu 33 weken zwanger waren. Na 2 dagen stopte de bloedingen en bleef wederom alles verder rustig. 6 januari nog een controle en ik mocht naar huis. De baarmoederhals was zelfs weer langer dan voor we naar Maastricht gingen en de baarmoedermond was gesloten dus het zag er allemaal goed uit. Na 1,5 dag thuis geweest, braken dan ’s-nachts toch de vliezen. De auto weer in en op naar het ziekenhuis. Weeënremmers doen ze niet meer dus het dan afwachten wat er verder gaat gebeuren. Na 1 rustige dag was je er de volgende nacht klaar voor. De bevalling begon door te zetten. En om 06:38 werd ons klein meisje geboren. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar wat ben je klein. Je woog 1870 gram. Gelukkig deed je het vanaf het eerste moment super.

De weken die volgende gingen we door met een lach en met een traan. Yfke deed en doet het nog steeds ontzettend goed. De afgelopen weken heeft ze al vele stappen overwonnen. Van het infuus af, van couveuse naar open couveuse naar een gewoon bedje en deze week hebben ze de sonde eruit gehaald. Het naar huis mogen komt nu heel erg dichtbij. Nu nog zorgen dat ze van de monitor komt en dan is het zover. En dit alles hadden we nooit gered zonder alle lieve zorgen van de verpleegkundige hier voor Yfke en de goede hulp, tips maar ook het luisterend oor voor papa en mama.

Wij zijn stichting Earlybirds en fotograaf Karin Lemmens ontzettend dankbaar voor het mooie aandenken. Met deze prachtige foto’s kunnen we terug kijken op een emotionele periode.

————————

Van de fotograaf:

Op 22 januari mocht ik mijn eerste 2 reportages voor Stichting Earlybirds verzorgen. Nadat we de eerste reportage afgerond hadden, ging we samen op kraambezoek bij Yfke. De mama’s kenden elkaar al van school, trouwden op dezelfde dag, waren tegelijk zwanger en een dag na elkaar uitgerekend. Nadat Mason te vroeg was geboren, vond de papa van Yfke dat het wel genoeg was met alle gelijkenissen. Maar Yfke dacht er anders over en kwam ook een paar weken eerder dan verwacht.

Na het bezoek van Mason ging Yfke lekker in badje. Ze genoot van het warme water. Na het badje werd op de weegschaal een nieuwe mijlpaal bereikt: 2 kg! Daarna mocht ze nog even lekker bij mama oefenen met drinken. Moe en rozig konden we nog een paar prachtige macro opnames van Yfke maken. De dag van de reportage was de proefdruk van het geboortekaartje binnen gekomen. Wat een ontzettend lief kaartje! We maken nog een laatste foto van Yfke met haar geboortekaartje om de reportage af te ronden.

Lieve Yfke, je bent nu al gepromoveerd naar een gewoon bedje. Nu nog goed oefenen met drinken en conditie opbouwen zodat je snel met papa en
mama naar huis mag. Ik wens jullie het allerbeste!
Liefs, Karin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.