Yazz prematuur geboren met 29 weken en 5 dagen, keizersnede, borstvoeding, sonde, couveuse

Yazz

Yazz prematuur geboren met 29 weken en 5 dagen, keizersnede, borstvoeding, sonde, couveuse
Lieve mensen,

Aangezien mama een goede zwangerschap had, had ze pas verwacht dat ik half december zou komen, echter niks is minder waar. Op donderdag 6 oktober krijgt mama kramp in haar buik. Ik had het gewoon benauwd en was benieuwd naar die interessante stem, die ‘s-avonds altijd tegen mama haar buik praat.
Omdat ik onder de 30 weken ben, moet er een gespecialiseerd team uit Amsterdam komen om mijn komst te begeleiden. Na een acute keizersnede word ik gelijk met de ambulance naar het AMC gebracht. Daar komen papa en mama ook. Ik mag gelijk bij mama liggen en vind dat heel fijn.

Mama en papa vinden mij prachtig en heel tevreden. De artsen zeggen ook steeds dat ik het heel goed doe voor mijn leeftijd. De eerste dagen zijn papa en mama best geschrokken omdat ik zo klein ben. Om dat een beetje goed te maken laat ik zien dat ik er aan toe was om te komen. Ik ben namelijk heel sterk en dapper. Met een beetje ondersteuning voor mijn ademhaling red ik het verder prima zelf. Omdat slikken en ademhalen voor mij nog moeilijk is, krijg ik borstvoeding van mama via mijn sonde. Daar groei ik goed van.

Papa en mama noemen mij steeds kleine meid, maar sinds ik er ben, ben ik gegroeid van 1595 naar 2079 gram. Dus zo klein ben ik ondertussen niet meer.
Na twee weken op de intensive care in het AMC, ben ik nu verhuisd naar Hoorn. Daar lig ik bij mama op de kamer in mijn eigen couveuse. Zo leren papa en mama mij beter kennen en ik hen.

Papa en mama zijn trots op me en hebben veel vertrouwen in de toekomst. En ik……ik ben blij dat ik er ben.

Dikke knuffel van Yazz

10 antwoorden
 1. Willianne
  Willianne zegt:

  Oh wat goed om jullie zo te zien! En wat is Yazz gegroeid zeg! Ik heb nog vaak aan jullie gedacht en ben zo blij om jullie zo te zien! Het ga jullie goed!

  Liefs,
  Willianne (jullie verpleegkundige uit het amc)

  Beantwoorden
 2. marieke
  marieke zegt:

  Wat een mooi en warm verhaal. Ik ben blij dat ze het beetje bij beetje goed doet. ? En dat ze steeds meer richting huis komt. Mooie foto’s xx

  Beantwoorden
 3. Carla
  Carla zegt:

  Wat een mooie foto’s van een super sterk klein meisje. En wat fijn om te lezen dat het goed gaat met jullie. En wat is kleine Jazz al gegroeid. Dikke knuffel voor jullie jullie zijn super ouders.

  Beantwoorden
 4. Tante willy
  Tante willy zegt:

  De foto,s bekeken wat is ze klein ,maar wat doet ze het goed ,die komt er wel hoor.
  Hoe veel zal ze nu moeten wegen voor ze naar huis zal mogen gaan?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.