Yara & Elin prematuur tweeling 36 weken zwangerschapsvergiftiging

Yara & Elin

Yara & Elin prematuur tweeling 36 weken zwangerschapsvergiftiging

Op 23 december 2015 was ik in het Elkerliek ziekenhuis te Helmond voor een bijzondere reportage van twee mooie meisjes en hun ouders. Yara & Elin zijn geboren met 34 weken en waren 16 dagen oud tijdens de reportage.
Voordat we de afdeling op liepen, heb ik kennis gemaakt met de ouders. Twee lieve, spontane mensen die vol enthousiasme vertelden over hun prachtige dochtertjes.

De moeder van Yara & Elin lag vanaf ongeveer 32 weken zwangerschap in het ziekenhuis in verband met zwangerschapsvergiftiging. De meisjes zijn geboren door middel van een keizersnede en doen het gelukkig goed. Ze zijn inmiddels al aardig goed gegroeid en kunnen al zelf drinken via de fles en de borst. Ze zijn inmiddels lekker thuis bij hun ouders en doen het goed!

Tijdens de reportage heb ik een bijzonder moment vast kunnen leggen. Yara & Elin mochten voor het eerst samen in bad. Het was prachtig om te zien hoe rustig ze werden in het badje en hoe de ouders ervan genoten.

Lieve Marloes en Bjorn, ik wil jullie heel veel geluk wensen samen! Jullie hebben twee prachtige meisjes. Nu lekker gaan genieten samen!

Liefs Melanie

*************

De ouders:

Wat ontzettend fijn dat we door deze fotoshoot een mooi aandenken hebben aan de eerste weken van onze meisjes!
Zwanger zijn van een tweeling is ontzettend spannend, je leeft bijna van controle naar controle door de kans op bijvoorbeeld tts en vroeggeboorte. Gelukkig verliep mijn zwangerschap voorspoedig en ging de groei van onze meiden vrijwel gelijk op. Ik voelde me al die tijd goed. Totdat ik bij ongeveer 31 weken zwangerschap veel vocht begon vast te houden in mijn benen. Ik ging voor de zekerheid naar het ziekenhuis, maar mocht weer naar huis. Een week later bij de standaardcontrole moest ik meteen blijven. Met de meiden was alles goed, alleen ik had zwangerschapsvergiftiging en kon door al het vocht in mijn benen bijna niet meer lopen. Maar toch wilde ik liever weer naar huis want ik voelde me niet ziek en was vooral ook bang voor alles wat komen ging. Helaas gaat zwangerschapsvergiftiging pas over als je bevallen bent. Ik werd daarom scherp in de gaten gehouden en mocht pas naar huis als de meiden geboren zouden zijn. Dat was al veel sneller dan we dachten. Na een week waren mijn waardes heel slecht, mijn lijf was gewoon heel ziek, terwijl ik me niet zo voelde. Er werd daarom besloten dat onze meiden gehaald moesten worden de volgende dag, ook nog met een keizersnede want Yara lag in stuit. Ik was in shock, maar echt een keuze hadden we niet natuurlijk.

De volgende dag op 7 december zijn onze mooie meiden geboren Yara Eloise en Elin Phileine. Gelukkig ging alles meteen goed met ze. Het was vooral een kwestie van groeien, zelf op temperatuur blijven en leren drinken. Ze kregen borstvoeding via de sonde toegediend en Yara heeft een weekje een infuus gehad omdat ze onder de 2 kilo was. Al snel konden ze zich goed warm houden en mochten ze uit de couveuse. Ze leerden om aan de borst en fles te drinken dit ging goed maar had wel tijd nodig. Na bijna 4 weken op 1 januari mochten ze eindelijk mee naar huis. Beter kon 2016 voor ons natuurlijk niet beginnen! Dat ze thuis zijn is heerlijk, het gaat goed en we genieten ontzettend van ze!

Melanie bedankt voor deze mooie reportage!

Groetjes Marloes en Bjorn

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.