Mika en Ravi prematuur 32 weken vliezen gebroken tweeling

Mika & Ravi

Mika en Ravi prematuur 32 weken vliezen gebroken tweeling

Begin januari mocht ik op pad om Mika en Ravi te fotograferen in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Mika en Ravi, twee lieve kleine mannetjes, maakten samen al een heel avontuur mee in de ambulance, de intensive care en high care in Leiden en Delft. Hieronder lees je het verhaal van hun geboorte van de tweeling en tijd in het ziekenhuis.

Lieve Jessica en Mark,
Het was even slikken 😉 maar nu kunnen jullie lekker genieten van jullie drie mannetjes! Ze zijn prachtig, net als hun knappe grote broer. Ik wens jullie veel geluk toe met jullie mooie gezin!

Liefs
Kristie

******

Moeder Jessica vertelt over de zwangerschap en de geboorte:

“Bij de eerste controle bij de verloskundige bleken we zwanger te zijn van een tweeling. Dit was wel een schok en zeker omdat onze oudste zoon ook te vroeg geboren is. De gedachte dat de tweeling ook te vroeg geboren zou worden was op dat moment heel groot. We werden doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een extra controle. Meteen na deze week gingen we twee weken op vakantie waar we goed aan het idee konden wennen om een tweeling te krijgen. We hebben besloten om stap voor stap door de zwangerschap heen te gaan. Na terugkomst van vakantie weer een controle in het ziekenhuis en hier besproken dat Jessica elke week een prik zou krijgen om de kans op vroeggeboorte tegen te gaan. De zwangerschap verliep goed en we genoten van elke stap die er gezet werd. Bij 30 weken kwam tijdens een controle een geplande keizersnede ter sprake. Deze keizersnede zou begin januari plaatsvinden en een goed verloop van de zwangerschap was in zicht.

Op een zondagnacht ging het toch beginnen. We waren die avond nog samen naar het theater geweest en lagen net in bed toen de vliezen braken. We zijn hierna naar het ziekenhuis in Den Haag gegaan. Hier was echter geen plek voor de kinderen en we zouden naar een ander ziekenhuis moeten. Na een tijd gewacht te hebben kregen we te horen dat de ambulance kwam en dat we naar Leiden gebracht zouden worden. Tijdens de rit met de ambulance was de bevalling al begonnen en was er volledige ontsluiting in de ambulance. Na aan komst in het ziekenhuis zijn we meteen naar de OK gebracht en zijn onze jongens Mika en Ravi met een keizersnede geboren met 32+4 weken op 7 december 2015”.

Hoe ging het met de tweeling in het ziekenhuis? Deden ze het goed? Waren er meevallers of tegenslagen?
“De jongens werden na de geboorte naar de intensive Care neonatologie gebracht . Hier lagen ze in een couveuse en helaas beide op een andere afdeling. De jongens waren gelukkig gezond en het was een kwestie van aansterken en groeien. Mika mocht na een dag al naar de high care. Ravi bleef nog een tijd op de IC liggen en is door een infectie aan de beademing gegaan. Een week na de geboorte was ook Ravi sterk genoeg om naar de highcare te verplaatsen. Hier kwamen ze gelukkig naast elkaar te liggen en zagen wij ze voor het eerst naast elkaar. We konden nu ook samen naast elkaar buidelen en de jongens met elkaar vergelijken om tot de conclusie te komen dat het moeilijk gaat worden om ze uit elkaar te houden. De jongens gingen goed vooruit en mochten het LUMC gaan verlaten om naar een ziekenhuis dichter in de buurt te gaan. Na een aantal dagen wachten op een plek kregen we op 17 december te horen dat ze verplaatst zouden worden naar het Reinier de Graaf in Delft. Hier kregen we een eigen tweelingkamer waar we rustig samen tijd konden doorbrengen en de jongens de laatste stappen konden zetten. De tijd in het ziekenhuis is lastig en zeker met een oudere zoon die ook om aandacht vraagt. We zijn altijd positief geweest en dat heeft onze jongens zeker geholpen.”

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met Earlybirds?
“We kenden het bestaan van Earlybirds, doordat we bij onze oudste zoon hier ook al iets van gezien hadden. Bij de geboorte van de tweeling werden we door een kennis gewezen op het bestaan van Stichting Earlybirds. We wilden graag een reportage laten maken om later een mooie herinnering te hebben aan de tijd in het ziekenhuis. Ook kan de reportage helpen bij de verwerking van deze moeilijke tijd.”

Hoe hebben jullie de reportage ervaren?
De reportage hebben we als prettig ervaren. Het was een gezellige ochtend, waarbij we onze eigen dingen hebben gedaan en eigenlijk niet door hebben gehad dat er een fotograaf was. We vinden de reportage echt super goed gelukt en zijn er heel erg blij mee. De foto’s zijn heel mooi en laten goed zien hoe we in het ziekenhuis een dag doorbrachten. De reportage wordt straks zeker gebruikt om met een positief gevoel terug te kijken op de tijd in het ziekenhuis.

8 antwoorden
 1. Marianne Wissink
  Marianne Wissink zegt:

  Wat een indrukwekkend verhaal! Ik hoop echt voor hun dat de fotoreportage een positieve kant kan geven aan de moeilijke weken die zij hebben moeten doorstaan. Het niet mogen bevallen in je eigen vertrouwde ziekenhuis, een bijna – bevalling van een tweeling in een ambulance, een 32 weken tevroeg-geboorte, keizersnede, spanningen hoe het met je tweeling gaat, elke dag hiervoor naar Leiden, je lieve mannetjes in het begin niet bij elkaar zien liggen omdat ze niet bij elkaar in dezelfde ruimte zijn, ook je kleine mannetje van 2 jaar thuis nog bijstaan, daarna nog weken in een ander ziekenhuis je tweeling voeden en helpen verzorgen. Geweldig hoe ze zo positief zijn gebleven. Complimenten! Wat een fijne lieve ouders hebben hun 3 mannetjes!!

  Beantwoorden
 2. Annemarie M
  Annemarie M zegt:

  Lieve mam en pap van Liam, Mika en Ravi.
  Wat een prachtig verhaal om voor altijd te bewaren. Er is een dubbel wonder gebeurd op 7 december 2015. Nu op naar een mooi leven met veel gezonheid en liefde in jullie “grote” gezin.
  Xx

  Beantwoorden
 3. jacq
  jacq zegt:

  Lieve jes, mark de jongens,

  Het was een snel trein waar jullie in terecht gekomen zijn. Maar eindelijk staat de trein stil en kunnen jullie lekker thuis genieten van alle kids. Het zijn prachtige foto’s, het is een mooi vast gelegd moment van deze lange 6 weken. Jullie waren en zijn zo positief geweest en sterk. Ik heb bewondering voor jullie en ben trots dat ik mijn beste vriendinnetje deze periode een beetje heb
  kunnen steunen. Ik kan niet wachten dat straks alle jongens lekker samen kunnen spelen :). Xx jacq

  Beantwoorden
 4. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Knap dat jullie zo positief erin gestaan hebben en heerlijk dat ze thuis zijn zodat jullie in je eigen vertrouwde omgeving van elkaar kunnen genieten. Liefs, Yvonne

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.