Xavi prematuur geboren met 34 weken en 2 dagen, keizersnede, vluchkoffertje, couveuse, hartmonitor

Xavi

Xavi prematuur geboren met 34 weken en 2 dagen, keizersnede, vluchkoffertje, couveuse, hartmonitor

Daar is hij dan, onze gezonde zoon Xavi! Toch eerder geboren dan “gepland” met 34 weken en 2 dagen.

Mijn zwangerschap liep op rolletjes, helemaal nergens last van, wat voelde ik me fijn en gelukkig. Vooral omdat ik bij mijn eerste zwangerschap heel veel pijn en complicaties had was het best spannend. Maar de zwangerschappen waren zeker niet te vergelijken, gelukkig! Het was genieten, en ik was er nog lang niet mee klaar!!

Door de eerste zwangerschap liepen we nu meteen in het ziekenhuis en hadden we de hoogste lijn controle. Omdat het zo goed ging, gingen we terug naar de tweede lijn! Maar na een aantal controles zagen ze dat de placenta vastgegroeid zat aan de baarmoeder en moesten we weer terug naar de hoogste lijn controle. In week 30 werden er plannen gemaakt voor een geplande keizersnede omdat ik niet gewoon mocht bevallen vanwege de placenta. Ik zou 25 januari uitgerekend zijn en de geplande datum voor de keizersnede was op 4 januari. Dan was ik precies 37 weken zwanger en had de baby een mooi termijn gehaald.

Op vrijdag 15 december deed ik ‘s middags nog heel gewoon de boodschappen en even een rondje door het huis, net als een gewone dag, niks aan de hand. ’s-Avonds lagen we lekker op bed en de baby schopte nog fijn… Toch nog even plassen voor de nacht en dan echt slapen… Maarja, vanaf dat moment veranderde alles…

Ik verloor heel veel bloed bij het plassen, en schrok me dood! Heb snel mijn vriend wakker gemaakt en naar het ziekenhuis gebeld. Ik moest meteen komen met mijn vluchtkoffertje! Onderweg naar het ziekenhuis zei ik nog, ‘even een goede controle en dan gaan we morgenochtend vast weer naar huis!’ Ik was er nog niet klaar voor hoor, vooral omdat alles zo mooi gepland was… (in mijn hoofd ook vooral). Maar eenmaal in het ziekenhuis merkten we toch al vrij snel dat het serieus was.

Er was bij mij een heleboel gebeurd uit voorzorg (zat ook in de planning voor 4 januari). Nu was het alleen nog even volhouden en proberen zodat de keizersnede de volgende ochtend uitgevoerd kon worden, vanwege de specialisten die allemaal moesten komen…

…Zaterdag 16 december 2017 om 11.08 is onze gezonde zoon Xavi geboren met 34 weken en 2 dagen. Na 1 dag mocht hij al uit de couveuse en 5 dagen later werd de hartmonitor er al afgehaald omdat hij het zo goed deed!

Met mij (moeder) ging het helaas minder goed, maar dat is een heel lang verhaal… Gelukkig krabbel ik nu ook aardig op en mochten we op 2 januari naar huis, waar ik verder moet opknappen. Ook Xavi hebben we meegenomen met sonde. Het zelf drinken ging in het ziekenhuis al steeds beter, en hij dronk soms zelf al flesjes helemaal leeg! Nu kunnen we dan eindelijk als gezin van 4 genieten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.