Vera prematuur geboren met 32 weken, Reinier de Graaf, gebroken vliezen, couveuse, buidelen

Vera


Vera prematuur geboren met 32 weken, Reinier de Graaf, gebroken vliezen, couveuse, buidelen

Vanochtend was ik te gast in het Reinier de Graafziekenhuis bij Vera, geboren met 32 weken, en haar ouders. Wanneer ik de kamer binnenkom tref ik een klein lief meisje, die net aan het wakker worden is. Over een goede timing gesproken.

De ouders van Vera hadden totaal niet verwacht dat zij zich op die bewuste avond al zou aandienen. Er waren gedurende de zwangerschap wel wat kleine voorvalletjes, maar liepen allemaal met een sisser af. De verwachting dat dat weer zo zou zijn was daarom ook hoog. Tijdens de voorbereidingen om naar bed te gaan ’s avonds braken de vliezen. Het voornemen van ‘even op een heen en weertje voor controle in het ziekenhuis’, werd verruild voor het ouderschap. Vera werd geboren.

Vandaag mag Vera voor de 2e keer in bad. En, ik heb een primeur: het gaat zo goed met de kleine meid, dat de couveuse vandaag ingewisseld wordt voor een verwarmt bedje. Weer een mijlpaal! Wanneer Vera in het warme badje ligt zie ik haar er heerlijk ontspannen bij liggen. Met grote wakkere ogen dobbert zij in de armen van haar moeder, terwijl haar kleine lijfje wordt gewassen. Daarna mag zij heerlijk een paar uur buidelen bij pappa.

Lieve Vera, ik wens je heel veel succes met aansterken en groeien. Zodat je snel met jouw pappa en mamma mee naar huis mag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.