Jesse & Sarah prematuur geboren met 33 weken en 2 dagen, tweeling, longrijping, gebroken vliezen, weeenremmers, antibiotica, sonde, Maasstad ziekenhuis

Jesse & Sarah


Jesse & Sarah prematuur geboren met 33 weken en 2 dagen, tweeling, longrijping, gebroken vliezen, weeenremmers, antibiotica, sonde, Maasstad ziekenhuis

Op 22-02-’18 hadden wij bij 18 weken zwangerschap alvast de 20-weken-echo. We hoorden dat alles goed was met onze tweeling, maar dat ik al wel ontsluiting en een verkorte baarmoedermond had. We belandden in een achtbaan; er werd ons verteld dat er niets aan gedaan kon worden en dat ik bedrust moest houden.

Een paar dagen later hadden we weer een echo en daarop was te zien dat de vochtblaas van het onderste kindje door de ontsluiting heen was. Dit maakte de prognose nog slechter en we moesten er rekening mee houden dat de bevalling binnen een paar dagen zou starten… Vier dagen later was dit nog niet gebeurd en werd er overlegd met het Sophia. Ik werd overgeplaatst en diezelfde avond kreeg ik een bandje om mijn baarmoedermond en lukte het om de vochtblaas terug te ‘duwen’.

De daaropvolgende weken waren ontzettend spannend. Ik mocht naar huis met bedrust. Bij 24 weken ben ik weer opgenomen in het Sophia en kreeg ik een kuur longrijpers. Het bleef gelukkig goed gaan en ik bereikte de grens van 32 weken waardoor ik weer overgeplaatst kon worden naar het Maasstad Ziekenhuis. Bij 32 weken en 4 dagen braken mijn vliezen en kreeg ik weeënremmers en nogmaals een kuur longrijpers. Dit hebben we kunnen rekken tot 33 weken en 2 dagen en toen zijn wij de trotse ouders geworden van Jesse en Sarah! Beide wogen rond de 4 pond en hadden een goede start na de bevalling. Ze kregen een infuus met antibiotica, voeding via een sonde en lagen aan de monitor.

Op 28-06-’18 kwam Martine om namens Earlybirds foto’s te maken. Inmiddels waren Jesse en Sarah al van een hoop slangetjes verlost en hadden ze alleen nog de voedingssonde. De manier waarop Martine te werk ging was heel fijn, ontspannen en net alsof ze er niet was… We zijn ontzettend blij met de foto’s, een blijvende herinnering! Heel erg bedankt!

Jesse en Sarah hebben uiteindelijk vier weken op de neonatologie gelegen in het Maasstad Ziekenhuis en zijn inmiddels heerlijk bij ons thuis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.